T-Mobile start bètatest tv-dienst Knippr in Nederland

T-Mobile start bètatest tv-dienst Knippr in Nederland

T-Mobile is gestart met het testen van Knippr, een nieuwe tv-dienst van de provider. Met Knippr krijgen gebruikers een basispakket, maar kunnen daarbij ook kiezen voor extra zenders.

Tv-dienst wordt momenteel getest

De bètatest van Knippr is gisteren van start gegaan onder 1500 testers. De dienst is beschikbaar via de website van T-Mobile en wordt de komende tijd uitgebreid getest. Het is echter niet meer mogelijk om je in te schrijven voor de bètatest. Met de feedback die T-Mobile krijgt, wordt de tv-dienst verder verbeterd, waarna hij officieel gelanceerd moet worden.

knippr

Knippr biedt een basispakket met tv-zenders, maar laat gebruikers ook een aantal extra zenders kiezen. Deze zijn maandelijks op te zeggen, wat als voordeel heeft dat je niet onnodig veel geld betaalt aan zenders die je niet of nauwelijks kijkt. De tv-dienst lijkt op Play van KPN, en is ook door niet-klanten van T-Mobile te gebruiken. Gebruikers kijken de zenders via hun computer, smartphone of tablet, maar kunnen beelden ook via AirPlay of een Chromecast naar een televisie sturen.

Het is nog niet bekend wanneer Knippr officieel wordt gelanceerd en wat de tv-dienst gaat kosten. Wel is duidelijk dat T-Mobile een iOS- en Android-app gaat uitbrengen waarmee de dienst gebruikt kan worden. De tv-dienst moet vooral veel keuzevrijheid bieden aan gebruikers, wat ook blijkt uit het feit dat de dienst maandelijks opzegbaar is.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel