5 zaken die je moet weten over de LG G5

5 zaken die je moet weten over de LG G5

Op 21 februari presenteerde LG haar nieuwste vlaggenschip, de LG G5. De smartphone gaat de strijd aan met de Samsung Galaxy S7 en in dit artikel lees je meer over de belangrijkste kenmerken van de G5.

1. Always on-display

De LG G5 heeft de beschikking over een ‘always on'-scherm, dat eenmaal uitgeschakeld toch nog de tijd, datum en notificaties kan tonen. Zo kunnen gebruikers in één oogopslag zien of ze nog gemiste oproepen, sms'jes, mails of aankomende agenda-afspraken hebben.

lg g5

Normaal is een always on-display niet heel energiezuinig op een lcd-display (waarvan de LG G5 gebruikmaakt), maar LG heeft een techniek gevonden waardoor deze functie nog maar 0,8 procent aan accucapaciteit per uur verbruikt. Mocht je er niet van gecharmeerd zijn dat je smartphone altijd notificaties weergeeft, kun je deze optie ook makkelijk uitzetten in het instellingenscherm.

2. Metalen behuizing

Met de G5 slaat LG een nieuwe weg in qua design. De plastic rondingen van het vorige vlaggenschip, de LG G4, zijn vervangen door een unibody behuizing van metaal en glas. Een groot voordeel aan de G5 ten opzichte van andere metalen smartphones is de verwijderbare accu. De onderkant van het toestel is uitschuifbaar en geeft je de mogelijkheid om zelf de accu te vervangen wanneer dit nodig is.

3. Krachtige hardware

De LG G5 is op het gebied van hardware een ware topper te noemen. Het toestel heeft veel raakvlakken met de Galaxy S7. Zo maken beide toestellen gebruik van een Snapdragon 820-chip, 4GB aan werkgeheugen en 32GB aan uitbreidbare opslagcapaciteit. De G5 heeft een accucapaciteit van 2800 mAh, waarmee de accu iets kleiner is dan de LG G4, maar dat wil niet zeggen dat de G5 het minder lang volhoudt dan zijn voorganger; de Snapdragon 820 is namelijk niet alleen krachtiger, maar ook energiezuiniger.

4. Modulair design

De LG G5 bezit een modulair design. De uitschuifbare sleuf aan de onderkant geeft je de mogelijkheid om de accu te vervangen of verschillende hardwaremodules te plaatsen. Een voorbeeld is de Cam Plus. Deze module voegt fysieke cameraknoppen toe aan je smartphone, waardoor je meer grip hebt en in staat bent om betere foto's en video's te maken.

lg g5

Naast de cameramodule is er ook nog een audiomodule gemaakt in samenwerking met Bang & Olufsen. De zogeheten LG Hi-Fi Plus-module zorgt ervoor dat de G5 beter geluid krijgt. Dit komt door de toevoeging van een DAC (digital-to-analog-converter), vergelijkbaar met die van de De LG V10. Alle modules zijn te bedienen via de app ‘Friends Manager'.

5. Accessoires

Buiten de modules heeft LG ook een zestal andere interessante gadgets aangekondigd die samenwerken met de G5. Deze worden door LG lieftallig ‘Friends' genoemd, wat de naam van de beheer-app ‘Friends Manager' verklaart. Zo is er de 360 VR, een vr-bril die is te koppelen aan de LG G5 middels een usb-c-kabel.

Daarnaast heeft LG de 360 Cam ontworpen waarmee je in 360 graden foto's en video's kunt maken, een robot genaamd Rolling Bot die al rollend foto's en video's streamt naar de LG G5, een bluetooth headset genaamd Tone Platinum voor uitstekende geluidskwaliteit, H3 B&O oordopjes die werken met de Hi-Fi Plus-module, en last but not least een Smart Controller waarmee je een drone kunt besturen die aangesloten is op de G5.

Meer weten over de LG G5

Kort samengevat is de LG G5 een hoogwaardig vlaggenschip dat qua specs niet onder doet voor een ander premium-toestel zoals de Samsung Galaxy S7. Het metalen en modulaire design geven de smartphone een premium uitstraling. Wil je meer weten over de G5? Lees dan de preview op onze zustersite Android Planet!

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel