Round-up: de belangrijkste geruchten over de LG G7

Round-up: de belangrijkste geruchten over de LG G7

In deze tijd van het jaar verschijnen de meeste geruchten over aanstaande Android-vlaggenschepen. Zoals over de LG G7, waarvan we de meest opmerkelijke voorspellingen hebben verzameld.

Dit zijn de verwachte LG G7 specs

LG brengt elk jaar een nieuw toestel uit in de G-lijn. Dit is een serie vlaggenschepen die moet concurreren met de toptoestellen van Samsung, Huawei, HTC en Apple. Vorig jaar bracht LG de G6 uit, een smartphone die zich kenmerkte door het voorkantvullende scherm, maar niet helemaal wist te overtuigen. Ook de verkopen van de G6 vielen nogal tegen. LG moet daarom van goeden huize komen om dit jaar wél potten te breken. Hieronder bespreken we de belangrijkste geruchten tot nu toe.

1. Mogelijk een andere naam

Allereerst is het nog onduidelijk of het nieuwe toestel überhaupt de LG G7 gaat heten. Volgens bronnen zou LG de naam veranderen naar iets met twee cijfers, of mogelijk wordt de hele G-lijn geschrapt. Andere geruchten spreken dit tegen en hebben het gewoon over de G7. Ook LG zelf lijkt deze naam te herkennen: op een uitlegpagina op de officiële website van het bedrijf werd de ‘Future LG G7’ genoemd.

lg g6

2. Vlotte hardware

Wat wel zeker is, is dat de LG G7 over de beste mobiele hardware van het moment beschikt. Denk hierbij aan de nieuwe Snapdragon 845-chip, 4/6GB RAM en 64GB aan opslagruimte. Daarnaast is de smartphone – net als de V30 – voorzien van een randloos oled-scherm, dat bijna de gehele voorkant inneemt. Ook wordt gesproken over een verbeterde (dubbele) camera, de nieuwste Android-versie en betere accuduur.

3. Irisscanner voor ontgrendelen

Waarschijnlijk ook nieuw: een geavanceerde irisscanner die je kunt gebruiken om het toestel te ontgrendelen. Aan de achterkant vind je ook een vingerafdrukscanner, maar op de G7 zou het ook mogelijk zijn om je ogen te gebruiken om de telefoon te ontgrendelen. Dit kennen we van de Samsung Galaxy S8, maar op dat toestel werkt de irisfunctie niet helemaal lekker en behoorlijk traag. De irisscanner van de LG G7 wordt mogelijk ook gebruikt om bepaalde informatie, zoals bepaalde foto’s of documenten die je opslaat, extra te beveiligen.

4. Onthulling in maart, release in april

LG toonde voorgaande G-toestellen meestal op het jaarlijkse Mobile World Congress in Barcelona, maar pakt het bij de G7 waarschijnlijk anders aan. De fabrikant kiest voor een eigen evenement in maart, waarna de release in april plaatsvindt.

Bronnen spreken over een exacte releasedatum van 20 april, al is dit niet door LG bevestigd. Ook de prijs is nog onbekend, maar misschien blijft deze gelijk aan de adviesprijs van de G6. Dat zou betekenen dat de G7 bij verschijning 749 euro kost.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.