LG onthult dunste full-hd-smartphonescherm tot nu toe

LG onthult dunste full-hd-smartphonescherm tot nu toe

LG heeft een nieuw full-hd-smartphonescherm getoond dat ontzettend dun is, helder en een smallere rand heeft. Hierdoor kunnen smartphones dunner, kleiner en lichter worden.

Het nieuwe full-hd-smartphonescherm is namelijk slechts 2,2 millimeter dik en heeft een zogeheten bezel (de rand om het scherm) van slechts 2,3 millimeter. Opvolgers van toestellen als de Samsung Galaxy S4 en LG Optimus G Pro kunnen hierdoor dus dunner en lichter worden. Of ze kleiner gaan worden is natuurlijk nog de vraag, nu ‘hoe groter, hoe beter' weer de trend is.

Prototype LG vrij groot

Het getoonde scherm heeft namelijk een omvang van 5,2 inch, wat natuurlijk in een vrij groot toestel zou resulteren. LG beweert daarnaast dat de nieuwe smartphoneschermen een helderheid van maximaal 535 nits kunnen weergeven. Dit is veel helderder dan nu gemiddeld het geval is bij toestellen.

Of er binnenkort een telefoon gaat verschijnen die al gebruik maakt van de nieuwe technologie is nog niet bekend. LG Display is in ieder geval een tak van LG die niet alleen displays aan het bedrijf zelf levert, ook aan andere fabrikanten.

Bron: LG Display Newsroom

Geschreven door Rick van der Veer

Techjournalist, geboren en getogen in Nijmegen. Groot fan van Android, smartphones en technologie, maar duikt ook net zo graag in de wereld van games.

Bekijk profiel