Marktaandeel Android Jelly Bean groeit verder

Marktaandeel Android Jelly Bean groeit verder

Inmiddels draait meer dan de helft van alle Android-apparaten op Android Jelly Bean, ofwel Android 4.1, 4.2 en 4.3, zo heeft Google bekendgemaakt. Android 4.4 (KitKat) is de meest recente versie van het besturingssysteem.

Marktaandeel Android Jelly Bean

Android Jelly Bean marktaandeelMomenteel ligt het marktaandeel van Android 4.1, 4.2 en 4.3 op 52,1 procent. Vorige maand draaiden minder dan de helft (48,6 procent) van alle Android-toestellen op Jelly Bean, maar dit percentage neemt dus steeds meer toe.

De fragmentatie van Googles besturingssysteem lijkt hierdoor af te nemen. Oude besturingssystemen als Froyo (Android 2.2) en Gingerbread (Android 2.3) worden steeds meer uitgefaseerd, alsmede oude Android-apparaten.

Met de nieuwste versie van het Android-besturingssysteem, Android 4.4 (KitKat), gaat Google zich richten op zowel high-end als budgettoestellen. De nieuwe Android-versie gaat efficiënter om met het werkgeheugen en draait daardoor al soepel op apparaten met ten minste 512MB aan werkgeheugen. Een gemiddelde budgetsmartphone of -tablet heeft tegenwoordig al 1GB werkgeheugen.

Nexus 5 en Android 4.4 onthuld

Eerder deze week werden de Nexus 5 en Android 4.4 onthuld, respectievelijk de nieuwe Google-telefoon en de laatste versie van het mobiele besturingssysteem. Dat gebeurde na maanden van geruchten en speculatie. Zowel de smartphone als de nieuwe Android-versie zijn per direct beschikbaar. In het artikel Nexus 5 en Android 4.4 onthuld lees je er meer over.

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel