Marktaandeel van Apple blijft nummer 1 in VS

Marktaandeel van Apple blijft nummer 1 in VS

Marktanalysebureau Statista heeft de Amerikaanse marktaandelen van smartphonefabrikanten in het tweede kwartaal van 2013 goed bekeken. Hieruit blijkt dat het marktaandeel van Apple het grootst blijft.

‘Wereldwijd is 8 op de 10 smartphones een Android' en andere koppen over het succes van Googles mobiele besturingssysteem passeren dit jaar geregeld de revue op technologiewebsites en via andere nieuwskanalen. In de Verenigde Staten is Android inmiddels ook al het grootste platform, maar Apple blijft voorlopig het bedrijf met het grootste marktaandeel.

androidVolgens de meest recente gegevens van marktanalysebureau's Nielsen en Statista heeft Apple namelijk nog steeds een marktaandeel van maar liefst 40 procent op de Amerikaanse markt. Android is koning met 52 procent, maar als je naar individuele bedrijven kijkt, is al snel te zien dat Samsung nog een lange weg heeft te gaan voordat ze Apple van de troon kunnen stoten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf had in het tweede kwartaal van 2013 namelijk een marktaandeel van 24,7 procent.

BlackBerry en Windows Phone op grote afstand

Daarop volgen HTC en Motorola, met respectievelijk 9,4 en 9 procent. LG moet het met 7 procent doen. Dan pas komen BlackBerry (3,0 procent) en Windows Phone-hofleverancier Nokia (1,2 procent). Huawei is volgens Statista met zijn 1 procent ook wel een vermelding waard.

Het is wel jammer dat Statista geen gegevens over afgelopen periodes – zoals het voorgaande kwartaal of jaar – in zijn statistieken heeft verwerkt. Wij zijn namelijk erg benieuwd of de stijgende populariteit van goedkope Android-toestellen ook in de VS voor flinke marktverschuivingen gaat zorgen de komende tijd.

nielsen

Geschreven door Lars Paymans

Techjournalist uit Breda. Schrijft het liefst over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van tech, smartphones en videogames. Regelmatig in een concertzaal te vinden. Koestert zijn iPod Classic.

Bekijk profiel