‘Microsoft biedt Samsung 1 miljard voor het maken van Windows Phones’

‘Microsoft biedt Samsung 1 miljard voor het maken van Windows Phones’

Als het aan Microsoft ligt gaat Samsung op korte termijn weer Windows Phones maken. Eerstgenoemde heeft de Zuid-Koreaanse fabrikant hiervoor naar verluidt 1 miljard geboden.

Microsoft Samsung Windows Phone 8Volgens insider Eldar Murtazin wil Microsoft 1 miljard dollar, omgerekend ruim 725 miljoen euro, betalen om Samsung over te halen weer Windows Phones te ontwikkelen. Hoe het geld precies zou worden ingezet (een subsidie voor toestellen of een directe betaling) is niet bekend.

De laatste Samsung-smartphone die draaide op Microsofts besturingssysteem is de ATIV S, die bijna een jaar geleden werd uitgebracht. Dat toestel is voorzien van Windows Phone 8, een 4,8 inch-scherm (1280 bij 720 pixels), 16/32GB opslaggeheugen en een 1,5GHz dualcore-processor.

Microsoft wil Windows Phone redden

Microsoft is duidelijk voornemens zijn aandeel op de smartphonemarkt uit te breiden. Kort geleden nam het bedrijf immers een groot gedeelte van Nokia over, waaronder de telefoontak, patenten en zakelijke dienstverlening. Bij die deal was een bedrag van 5,44 miljard euro gemoeid. De overname zorgde al vrij snel voor een waardestijging van het aandeel van Nokia met 40 procent. Naast Nokia brengt momenteel alleen Huawei nog smartphones met Windows Phone 8 uit.

Foto: allaboutwindowsphone.com

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel