Mobiel betalen voor Rabobank-klanten spoedig op meer plekken mogelijk

Mobiel betalen voor Rabobank-klanten spoedig op meer plekken mogelijk

Volgend jaar kunnen Rabobank-klanten op meer plekken mobiel betalen met hun smartphone, zo heeft de bank in samenwerking met partner G&D bekendgemaakt.

Mobiel betalen kan al in Leiden

mobiel betalenOp dit moment wordt er al getest met mobiel betalen in Leiden. ABN AMRO, ING en Rabobank zijn daar in samenwerking met MasterCard, KPN en de gemeente een proef gestart met mobiel betalen die duurt tot 1 december 2013.

In de stad zijn een aantal betaalautomaten te vinden waar consumenten kunnen afrekenen door hun telefoon tegen het apparaat te houden. De betaalautomaten zijn te herkennen aan een speciaal logo. Voor betalingen onder de 25 euro werkt dit direct; bij betalingen boven de 25 euro is het invoeren van een aparte code (de zogenoemde mPin) nodig om het bedrag over te maken. Klanten kunnen online een mobiele betaalkaart aanvragen die ze vervolgens op hun telefoon downloaden.

Voor het uitvoeren van een mobiele betaling is een nfc-chip benodigd. Steeds meer smartphones beschikken over deze technologie waarmee op korte afstand gegevens uitgewisseld kunnen worden. De iPhone is tot op heden echter nog niet uitgerust met nfc-technologie.

Via

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel