Moto X: specifiaties en foto gelekt

Moto X: specifiaties en foto gelekt

De specificaties van de en een duidelijke persfoto zijn gelekt van de Moto X. Uit een uitnodiging voor de pers blijkt bovendien dat het Android-toestel op 1 augustus officieel aangekondigd gaat worden.

Het lek is afkomstig van betrouwbare lekker Evleaks, die vrij vaak goed zit met zijn nieuws. De Moto X-specificaties zijn best in orde. Het toestel draait op een Qualcomm-dualcore-processor die draait op 1.7GHz, bevat 2GB aan intern geheugen, een 4,7 inch-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels, een 10,5-megapixel-camera, 16GB aan opslagruimte en draait nog wel op Android 4.2.2, niet 4.3.

Hier zal waarschijnlijk snel verandering in komen, aangezien het om een telefoon van Google en Motorola zelf gaat, waarbij het zogeheten stock Android (een pure Android-evaring) een van de grootste pijlers is voor Android-fans.

Moto X lijkt op Nexus 4

Uit de gelekte persfoto blijkt dat de voorkant van de Moto X erg aan de LG Nexus 4 doet denken, de vorige stock Android-telefoon die in samenwerking met Google werd gemaakt. De achterkant heeft iets van kevlar weg, en er is een cameralens, flitser en inkeping met het Motorola-logo te zien. Motorola gaat gebruikers waarschijnlijk zelf de mogelijkheid geven om facetten van die achterkant te personaliseren.

Er zit mogelijk ook een Europese versie van de Moto X in de pijplijn, maar hier is nog verder niets over bekend.

motox

Geschreven door Rick van der Veer

Techjournalist, geboren en getogen in Nijmegen. Groot fan van Android, smartphones en technologie, maar duikt ook net zo graag in de wereld van games.

Bekijk profiel