Motorola ontwikkelt smartphone bestaande uit afzonderlijke modules

Motorola ontwikkelt smartphone bestaande uit afzonderlijke modules

Telefoonmaker Motorola, dat sinds 2011 onderdeel uitmaakt van Google, is het project Ara gestart waarmee het bedrijf een modulaire smartphone wil ontwikkelen.

Motorola AraMet het project Ara wil Motorola een open hardwareplatform ontwikkelen met telefoons die bestaan uit afzonderlijke modules. Daarmee wil de telefoonmaker voor hardware doen wat Android voor software heeft gedaan: een laagdrempelig ecosysteem scheppen waar innovatie de boventoon voert.

Motorola Ara lijkt op Phoneblocks

Ara heeft veel weg van het duurzame blokjesconcept Phoneblocks dat de Nederlander Dave Hakkens heeft bedacht. Phoneblocks is een smartphone die bestaat uit verschillende blokjes die verwisselbaar zijn. Daardoor is het in theorie mogelijk de processor of het geheugen te vervangen als deze traag worden.

Hakkens bedacht Phoneblocks voor zijn afstudeerproject aan de Eindhovense Design Academy en het filmpje dat hij plaatste op YouTube, werd in korte tijd miljoenen keren bekeken. Motorola werkt samen met de Nederlander en hoopt de Phoneblocks community in te zetten om het Ara project sneller van de grond te krijgen.

Wie geïnteresseerd is in het project en wil bijdragen aan Ara, kan zich aanmelden als Ara Scout. Via een app kunnen dan foto’s, ideeën en feedback worden opgestuurd naar het Ara ontwikkelteam.

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel