‘Nieuwe iPhones op 10 september onthuld’

Volgens bronnen van website AllThingsD worden de nieuwe iPhones voor dit jaar op 10 september onthuld. Zet die datum dus maar in je agenda alvast.

Het is namelijk een erg aannemelijk gerucht, omdat het bèta-traject van iOS 7 dan ook zo goed als afgerond moet zijn. Deze nieuwe versie van Apples mobiele besturingssysteem zit inmiddels alweer op de vijfde versie van de bèta.

Ter vergelijking: iOS 6 werd op 19 september 2012 beschikbaar gemaakt, terwijl de nieuwe iPhone 5-modellen in dit jaar – die iOS 6 al standaard draaiden – vanaf 21 september in de winkels lagen.

Niet één maar twee nieuwe iPhones

Normaal is er echter maar sprake van één iPhone-aankondiging per evenement, maar de kans is groot dat er nu twee nieuwe modellen worden aangekondigd: een verbeterde iPhone 5 en de al langverwachte goedkope iPhone.

Deze krijgen waarschijnlijk de naam iPhone 5S, net als de iPhone 4S, en iPhone 5C – vanwege de vele verschillende kleurtjes die de goedkope iPhones naar verwachting krijgen.

Het is ook mogelijk dat Apple iets gaat aankondigen wat we totaal niet verwachten of slechts een beetje, zoals de ook al langverwachte ‘iWatch', een slim horloge uit de stallen van Apple. Wij verwachten echter dat het evenement vooral om nieuwe iPhones zal draaien.

Geschreven door Lars Paymans

Techjournalist uit Breda. Schrijft het liefst over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van tech, smartphones en videogames. Regelmatig in een concertzaal te vinden. Koestert zijn iPod Classic.

Bekijk profiel