Nokia komt met budgettelefoons Nokia 207 en 208

Nokia komt met budgettelefoons Nokia 207 en 208

Nokia heeft woensdag twee nieuwe toestellen aangekondigd die erg goedkoop zijn, maar niet draaien op gangbare besturingssystemen als Android of Windows Phone.

De Nokia 207 en Nokia 208 bieden echter wel ondersteuning voor 3g-internet en verschillende apps uit Nokia's eigen Nokia Store. De Nokia 208 is de meest indrukwekkende telefoon van de twee, met iets meer functies.

Zo heeft de Nokia 208 een 1.3-megapixel-camera die ondersteuning biedt voor functies als stemcommando's en panoramafoto's. Hij heeft daarnaast een uitvoering met ondersteuning voor twee simkaarten. De Nokia 207 ontbeert deze mogelijkheden.

Alles via de Nokia Store

Nokia 208Browsen gaat bij beide toestellen via Nokia's eigen Xpress Browser, en diensten als YouTube, WhatsApp, Twitter en Facebook staan al geïnstalleerd op de toestellen. Andere apps zijn dus binnen te halen via de Nokia Store.

Nokia geeft bovendien aan dat je beide toestellen kan gebruiken om te tetheren. Dit houdt in dat je je laptop bijvoorbeeld van internet voorziet via je telefoon.

Nokia 207 en Nokia 208: design

Het design van de Nokia 207 en Nokia 208 doet denken aan de Lumia 520. Bij deze twee goedkope telefoons zijn de felgekleurde achterkantjes namelijk ook te verwisselen als je een bepaalde kleur even zat bent. In het begin zullen de kleuren red, blauw, wit en zwart beschikbaar zijn.

Het is nog niet bekend of de goedkope toestellen naar Nederland komen. Ze verschijnen in het derde kwartaal van dit jaar wel in de Verenigde staten, voor circa 68 dollar.

Geschreven door Redactie

De redactie van Smartphone.nl houdt je op de hoogte van het laatste nieuws en laat je met praktische tips zien hoe je het meeste uit je smartphone haalt. Vragen? Neem contact met ons op!

Bekijk profiel