Lumia 1020 met 41-megapixel-camera officieel aangekondigd

Lumia 1020 met 41-megapixel-camera officieel aangekondigd

Op Nokia’s Zoom-evenement in New York is de Nokia Lumia 1020 dan toch eindelijk officieel aangekondigd. De afgelopen weken kwam de nieuwe Lumia met 41-megapixel-camera constant voorbij in de geruchtenstromen.

Er was al veel over de Nokia Lumia 1020 bekend geworden, maar donderdag zijn in New York alle specificaties van de smartphone onthuld. De Lumia 1020 huisvest om te beginnen een 41-megapixel-camera met led- en xenon-flitser, een frontcamera met groothoeklens, een 4,5 inch-scherm met een resolutie van 1280×768 pixels, een dualcore-processor die draait op 1.5GHz, 2GB aan werkgeheugen en 32GB aan interne opslagruimte. Het toestel draait op Windows Phone 8 en wordt verkrijgbaar in het geel, wit en zwart.

Standaard maakt de camera foto’s van 32 megapixels, waarbij meteen een versie van 5 megapixels wordt aangemaakt om te delen op bijvoorbeeld Facebook. Deze versie wordt niet zomaar gecomprimeerd: 7 pixels van het gigantische origineel worden namelijk samengevoegd tot ‘superpixels’. De Lumia 1020 kan ook full-hd-video’s schieten met 30 frames per seconde. Die eerdergenoemde groothoeklens op de frontcamera zorgt er daarnaast voor dat je een breder beeld uitzendt bij videobellen.

Lumia 1020 Pro Camera-app laat je alles aanpassen

lumia 102Nokia levert een speciale Pro Camera-app mee met de Lumia 1020. Via deze app zijn praktisch alle instellingen van de indrukwekkende camera aan te passen, van de iso-waarde tot de sluitertijd. Als je dat allemaal te ingewikkeld vindt, is er ook een gewone camera-app.

Nokia gaat ook met verschillende accessoires komen voor de Lumia 1020. Zo is er Camera Grip-hoesje waarmee de smartphone gemakkelijk op een tripod is te plaatsen. Dit hoesje bevat eveneens een grotere accu voor nog langer fotoplezier. Een andere cover biedt bijvoorbeeld weer de mogelijkheid om je toestel draadloos op te laden.

Het is nog niet bekend wanneer de Lumia 1020 precies in Nederland gaat verschijnen, alleen dat hij ergens eind dit jaar verschijnt en dat hij een adviesprijs krijgt van circa 600 euro. Zodra we meer weten over deze indrukwekkende camera-smartphone, hoor je het natuurlijk direct op Smartphone.nl.

Geschreven door Gijs Ettes

Voormalig hoofdredacteur van Smartphone.nl met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.