Nokia Lumia 1520 lekt uit in het geel

Nokia Lumia 1520 lekt uit in het geel

We weten nog niet precies wat Microsoft allemaal met Nokia gaat doen met Nokia onder zijn kielzog, maar een van de laatste activiteiten van Nokia als eigen bedrijf lijkt de phablet Nokia Lumia 1520 te worden.

Dit wordt naar verluidt een full-hd-telefoon met een groot 6 inch-scherm. Veel meer is er echter nog niet over het toestel bekend, niets eigenlijk.

Bekende lekker @evleaks heeft alleen persfoto van het toestel vrijgegeven en daarbij vermeldt dat hij ergens in 2013 verschijnt. Het wordt ook verwacht dat hij een quadcore-processor huisvest.

De Lumia 1520 lijkt veel op eerdere Lumia-toestellen, zoals de Lumia 1020 en 925. Als je de komende tijd een van die toestellen in handen hebt, moet je er dus gewoon een wat groter scherm bij denken.

Microsoft en Nokia hebben eerder deze week bekendgemaakt dat Microsoft de telefoonfabrikant deels overneemt. Het gaat bij de overname om de divisie die alle Nokia-telefoons maakt.

Daarnaast neemt de softwaregigant uit Redmond een licentie op het gedeelte van Nokia dat kaartendienst Here maakt. Wat Microsoft precies met deze aankopen gaat doen is nog niet bekend.

 

Geschreven door Rick van der Veer

Techjournalist, geboren en getogen in Nijmegen. Groot fan van Android, smartphones en technologie, maar duikt ook net zo graag in de wereld van games.

Bekijk profiel