‘Nokia Lumia 525 specificaties en design uitgelekt’

‘Nokia Lumia 525 specificaties en design uitgelekt’

De Nokia Lumia 525 specificaties en het uiterlijk van de telefoon zijn inmiddels grotendeels uitgelekt. Het toestel lijkt voornamelijk op het gebied van interne hardware af te wijken van zijn voorganger, de Lumia 520.

Lumia 525 specificaties

Lumia 525Zo beschikt de Lumia 525 naar verluidt over twee keer zoveel werkgeheugen (1GB), wat vooral de prestaties van besturingssysteem Windows Phone 8 ten goede zal komen. Het scherm van 4 inch is ongewijzigd qua scherpte en beschikt nog steeds over een resolutie van 800 bij 480 pixels.

Dat het scherm van iets lagere kwaliteit is moet ook wel, aangezien we verwachten dat de Lumia 525 net zo'n bescheiden prijskaartje zal krijgen als de Lumia 520. Dat budgettoestel is inmiddels los verkrijgbaar voor zo'n 150 euro.

De Lumia 525 is verder voorzien van een 1GHz-dualcore-processor, 8GB opslaggeheugen dat kan worden uitgebreid met een micro-sd-kaartje en een 5-megapixelcamera. Het design is nog steeds strak en met een gewicht van 124 gram is de smartphone lekker licht. De accu met 1430 mAh moet de Lumia 525 voorzien van zo'n twee dagen stroom.

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel