Nokia Lumia 625: goedkoop Windows Phone 8-toestel

Nokia Lumia 625: goedkoop Windows Phone 8-toestel

De nieuwe Nokia Lumia die hoogstwaarschijnlijk vandaag volledig wordt onthuld was al vroegtijdig uitgelekt en inmiddels officieel aangekondigd. Het gaat om een vrij grote Windows Phone 8-smartphone.

De Nokia Lumia 625 heeft namelijk een 4,7 inch-scherm met een resolutie van 800 bij 480 pixels. Deze vrij lage resolutie wordt enigszins goedgemaakt door het feit dat je het scherm ook met je nagels of met handschoenen aan kunt bedienen, want natuurlijk altijd handig is.

lumia 625 2Verder bevat de Lumia 625 een dualcore-processor die draait op 1.2GHz, 512MB aan intern geheugen en 8GB aan interne opslag. Dit is gelukkig wel uit te breiden met een micro-sd-kaart. De camera werkt daarnaast met 5 megapixels en het toestel heeft een prima accu van 2000 mAh.

Lumia 625 bevat veel handige Nokia-apps

Omdat het om een Nokia-toestel gaat, krijg je ook enkele handige Windows Phone 8-apps meegeleverd, zoals Here Drive Beta, Here Maps, Here Transit en Nokia Music, plus enkele exclusieve lenzen (filters) voor de camera-app.

De Lumia 625 komt beschikbaar in het geel, groen, oranje, wit en zwart. Het wordt een erg betaalbare Windows Phone 8-telefoon, met zijn adviesprijs van 250 euro. Vanaf dit najaar is hij te koop.

Via: GSMArena

Geschreven door Gijs Ettes

Voormalig hoofdredacteur van Smartphone.nl met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.