President Obama vertrouwt nog steeds op zijn BlackBerry

De Amerikaanse president Obama vertrouwt nog steeds op zijn BlackBerry, aangezien de beperkte beveiliging op de iPhone voor hem een dealbreaker is.

Obama iPhone beveiligingWaar veel smartphonegebruikers overstappen op Android of iOS zweert president Obama bij zijn BlackBerry. Dat is niet vanwege nostalgische redenen of het fysieke toetsenbord van de telefoon, maar omdat hij geen iPhone mag gebruiken van zijn veiligheidsadviseurs. Volgens hen is de beveiliging op de iPhone te beperkt.

Obama vertelde dit tijdens een ontmoeting met jongeren om zijn nieuwe zorgwet te promoten, aldus Reuters. Waar het verschil precies in zit, is niet duidelijk, maar je kunt ervan uit gaan dat de smartphone van de Amerikaanse president gemiddeld vaker te maken krijgt met pogingen tot hacken dan jouw iPhone. Geen zorgen, dus!

Overigens moest Obama in 2009 bij zijn aantreden als president al behoorlijk moeite doen om de veiligheidsdiensten ervan te overtuigen dat de beveiliging van zijn BlackBerry in orde was. Op het Amerikaanse Ministerie van Defensie zijn momenteel 470.000 BlackBerry-toestellen in gebruik, tegenover slechts 41.000 iPhones en 8.700 Android-telefoons.

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel