5 zaken die je moet weten over de nieuwe OnePlus 3

5 zaken die je moet weten over de nieuwe OnePlus 3

Afgelopen dinsdag is de OnePlus 3 officieel onthuld. Wij zetten de 5 belangrijkste features van het nieuwe vlaggenschip voor je op een rijtje.

Dit moet je weten over de OnePlus 3

OnePlus presenteerde het nieuwe toptoestel tijdens een virtuele presentatie. De OnePlus 3 is een interessant toestel die veel waar voor zijn geld biedt. Het toestel borduurt voort op zijn populaire voorgangers, de OnePlus One en OnePlus 2, maar voert ook enkele ingrijpende veranderingen door. Wat de belangrijkste aanpassingen precies zijn, lees je hieronder.
oneplus 3

1. Vernieuwd design

Wat direct opvalt aan de nieuwe OnePlus 3 is het vernieuwde uiterlijk. OnePlus heeft afscheid genomen van de ruwe Sandstone-achterkant en heeft het nieuwe vlaggenschip voorzien van een mooie metalen behuizing. De gladde en minimalistische afwerking van het toestel maakt de OnePlus 3 een ware eye catcher.

Het 5,5 inch-scherm is echter onveranderd gebleven. Ook de resolutie van 1920 bij 1080 pixels blijft en dat is meer dan voldoende. Bovendien vreet een QHD-scherm veel meer stroom en oogt het full-hd-scherm van de OnePlus 3 prima. Mede door de hoge maximale helderheid kun je ook in fel zonlicht makkelijk van het scherm afkijken. Ook is de vingerafdrukscanner aan de voorkant voorzien van een upgrade, waardoor je binnen een halve seconde je toestel hebt ontgrendeld.

2. High-end specificaties

De hardware van de OnePlus 3 verhoudt zich in vergelijking met andere vlaggenschepen uitstekend. De Snapdragon 820-chipset met 2,2GHz quadcore-processor en 6GB RAM zorgen voor een prima gebruikerservaring. Alhoewel de opslagcapaciteit niet uitbreidbaar is, moet de 64GB aan intern geheugen ruim voldoende zijn voor de meesten om al hun apps en media op te kunnen slaan.

oneplus 3

Ook op softwaregebied is de OnePlus 3 voorzien van het beste. Uit de doos draait de smartphone op OxygenOS, de rom die OnePlus zelf heeft ontwikkeld. Doordat OxygenOS weinig aanpast aan stock-Android, voelt de software soepel en snel aan. Het gaat hierbij om OxygenOS versie 3.1 in combinatie met Android 6.0.1 (Marshmallow).

3. Snel opladen met Dash Charge

De OnePlus 3 is voorzien van een accucapaciteit van 3000 mAh. Dankzij de zogeheten Dash Charge-techniek en meegeleverde lader laadt het toestel zich razendsnel op, waardoor de usb-c-poort van het toestel optimaal wordt benut.

4. Scherpere foto's met optische beeldstabilisatie

Bij OnePlus zijn ze ook intensief aan de slag gegaan met de camera's. De smartphone is voorzien van een nieuwe 16 megapixel-camera met een sensor van Sony. Dankzij de optische beeldstabilisatie die aanwezig is, corrigeert de camera automatisch ongewenste bewegingsonscherpte. Hierdoor zien foto’s en video’s er een stuk gedetailleerder uit.

oneplus 3

Tevens kan de camera 4K-video's maken en biedt hij RAW-ondersteuning. RAW past geen compressie toe en levert daardoor foto’s in de hoogste mogelijke kwaliteit op. Ook de 8 megapixel-frontcamera doet zijn werk goed en laat je selfies er mooi uitzien.

5. OnePlus 3 release en prijs

De OnePlus 3 kost 399 euro en is beschikbaar en komt in de kleur donkergrijs. Het toestel kun je personaliseren dankzij de vele beschikbare hoesjes. De smartphone is via de OnePlus-website verkrijgbaar en wordt op 24 juni geleverd, tenzij je voor de versnelde verzendoptie (21 juni) kiest.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel