Onofficiële iPhone-oplader bij Apple Store in te wisselen

Onofficiële iPhone-oplader bij Apple Store in te wisselen

Je kunt nu ook in de Nederlandse Apple Store te Amsterdam je onofficiële iPhone-oplader inwisselen voor een officieel exemplaar, later waarschijnlijk eveneens bij resellers.

Vanuit China kwamen er de afgelopen twee verhalen van mensen die waren geëlektrocuteerd door onofficiële iPhone-opladers, zelfs met een overlijden tot gevolg. Apple zit natuurlijk niet op dit soort publiciteit te wachten en was al begonnen met een inruilactie in andere landen. Nederlander is nu ook aan de beurt.

stylish-eu-plug-usb-power-adapter-with-usb-cable-for-iphone-5_vbbffg1355201600237Als je een onofficiële iPhone-oplader hebt, kun je die voor een klein bedrag van 10 euro vanaf vandaag inruilen voor een nieuw, officieel exemplaar. Normaal kost een officiële oplader van Apple 20 euro, een fijne actie dus. Momenteel kun je nog alleen bij de Apple Store in Amsterdam terecht, later mogelijk ook bij enkele resellers.

Met deze actie hoopt Apple de ongelukken in landen als China te voorkomen, al ging het in die gevallen waarschijnlijk om onofficiële opladers die zo goedkoop waren dat er eigenlijk wel een alarmbel zou moeten gaan rinkelen.

Hoe je weet of je zelf een onofficiële iPhone-oplader hebt

Let er bij de aanschaf van een iPhone oplader altijd op dat er op het vlak tussen de twee pluggen een Apple-logo en keurmerk staan: zo voorkom je dat je neppe, en potentieel gevaarlijke, producten aanschaft. Zie voor een voorbeeld de afbeelding in dit artikel.

Geschreven door Lars Paymans

Techjournalist uit Breda. Schrijft het liefst over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van tech, smartphones en videogames. Regelmatig in een concertzaal te vinden. Koestert zijn iPod Classic.

Bekijk profiel