Phone House failliet: faillissement aangevraagd, ook voor webwinkel Typhone

Phone House failliet: faillissement aangevraagd, ook voor webwinkel Typhone

Nederlandse winkelketen Phone House heeft officieel faillissement aangevraagd. De winkels blijven voorlopig nog open, maar ook webwinkel Typhone is gemoeid met het feit dat Phone House failliet is.

Phone House failliet: dit moet je weten

Phone House heeft het faillissement dinsdagmiddag zelf bekendgemaakt. Het gaat om het hoofdkantoor en de zeventig eigen winkels van het bedrijf, inclusief een aantal webwinkels waaronder Typhone. In totaal zijn er 806 werknemers gemoeid bij het Phone House faillissement.

Twee curatoren zijn momenteel bezig om de mogelijkheden van een doorstart vast te stellen, daarom blijven de winkels vooralsnog allemaal open. Naast de 70 eigen winkels heeft de winkelketen nog 74 zogenaamde franchisevestigingen. Deze zijn geen onderdeel van het vandaag aangevraagde faillissement. Het gaat al langer niet goed met het bedrijf.

Phone House failliet

In 2014 werden er al 200 banen geschrapt en werden er 50 van de 170 vestigingen gesloten. De reden voor de beslissing van vandaag is het onvoldoende verbeteren van resultaten, ondanks investeringen in nieuwe techniek. Ook zouden de nieuwe regels rondom telefoonkrediet die begin 2017 aangescherpt zijn een rol hebben gespeeld.

Hierdoor mogen winkels en providers een smartphone bij een abonnement niet langer als ‘gratis' aanduiden. Dit moet klanten bewust maken van de totale kosten van een smartphone-abonnement. Tel hier lagere vergoedingen van telecomoperators bij op en er zat voor Phone House niets anders op dan faillissement aan te vragen.

Geschreven door Lars Paymans

Techjournalist uit Breda. Schrijft het liefst over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van tech, smartphones en videogames. Regelmatig in een concertzaal te vinden. Koestert zijn iPod Classic.

Bekijk profiel