Robin Mobile introduceert nieuwe 4G-abonnementen

Robin Mobile introduceert nieuwe 4G-abonnementen

Robin Mobile biedt vanaf 30 juni nieuwe 4G-abonnementen aan. Daarnaast wordt het mogelijk om gratis in het buitenland te internetten. Dit moet je weten over de nieuwe 4G-abonnementen van de provider.

Robin Mobile 4G-abonnementen

Bestaande gebruikers van Robin Mobile kunnen vanaf eind juni hun abonnement upgraden naar het nieuwe 4g-netwerk van de provider. Robin Mobile introduceert hiervoor twee nieuwe producten: ‘Robin Pijl Snel’ en ‘Robin Zakelijk 4G’, waarbij laatstgenoemde gericht is op zakelijke gebruikers. Beide pakketten kosten 49,95 per maand, waar het bij het zakelijke abonnement exclusief btw geldt. De prijs van ‘Robin Super Snel' is verlaagd van 49,95 euro naar 44,95 euro.

Robin Mobile

Opvallend is echter dat het 4G van Robin Mobile behoorlijk traag is. De provider werkt namelijk met een maximale snelheid van 15Mbit/s. Ter vergelijking: KPN werkt met snelheden tot maximaal 150Mbit/s. Daarnaast is het 4g-netwerk van Robin Mobile nog niet twee keer sneller als de standaard 3G-snelheden.

Robin Junior en internetten in het buitenland

Ook maakt Robin Mobile de zogenoemde need-for-speed-upgrade beschikbaar, waarmee bestaande klanten gelijk 4g kunnen activeren voor een prijs van 9,95 euro per week. Ook wordt Robin Junior geintroduceerd, een pakket dat is gericht op de jongere gebruiker. Het pakket hanteert een maximale internetsnelheid van 64 Kbit/s, wat net genoeg is om mee te WhatsApp’en. Wel kan er met Robin Junior onbeperkt worden gebeld en berichten sturen.

Tot slot wordt het vanaf 30 juni mogelijk om met Robin Mobile in het buitenland gratis te internetten. De providers biedt gebruikers namelijk een gratis tegoed van 50MB per maand. Heb je meer MB’s nodig, dan betaal je 8 cent per MB binnen de EU, en 1,99 euro wanneer je je buiten de EU bevindt.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel