‘Samsung Galaxy S7 met snellere processor en Android M gelekt’

‘Samsung Galaxy S7 met snellere processor en Android M gelekt’

De Samsung Galaxy S7 lijkt voorzien te worden van de Snapdragon 820-chip en het nieuwe besturingssysteem Android M. Dit weten we al over het toestel.

’Snellere chip en Android M voor Galaxy S7’

De laatste dagen is iets meer duidelijk geworden over de Samsung Galaxy S7. Een nieuw gerucht, dat is gebaseerd op een gelekt document, suggereert dat het toestel de snellere Snapdragon 820-chip krijgt. Dit is de nieuwste chip van fabrikant Qualcomm die waarschijnlijk binnenkort wordt aangekondigd. In het document is de naam ‘Jungfrau' en het typenummer MSM8996 te vinden, die staan voor respectievelijk de Galaxy S7 en Snapdragon 820-chip.

samsung-galaxy-s6

Ook is een gedeelte van de updateplannen van Samsung in het document te vinden. Hieruit blijkt dat de Galaxy S7 waarschijnlijk wordt voorzien van Android M. Android M is de nieuwste versie van Googles mobiele besturingssysteem en wordt in augustus allereerst beschikbaar gemaakt voor diverse Nexus-toestellen.

Meer over de Samsung Galaxy S7 specs

Veel weten we nog niet van de Samsung Galaxy S7. Er zijn nog geen specs gelekt, maar de verwachting is dat het toestel weer van high-end specificaties krijgt en van de nieuwste Android-versie wordt voorzien.

Een aantal dagen geleden werd duidelijk dat Samsung voor de Galaxy S7 is overgegaan op een snellere ontwikkelingsmethode. Hierdoor zou de S7 al in december klaar kunnen zijn, wat mogelijk betekent dat we de smartphone nog dit jaar verschijnt. Hier bestaan echter nog veel twijfels over. Wanneer de Galaxy S7 precies wordt uitgebracht, is dan ook nog onduidelijk.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel