Zo werkt de tijdelijke cashback-korting van Samsung op de Galaxy S9

Zo werkt de tijdelijke cashback-korting van Samsung op de Galaxy S9

Haal je de komende maand een smartphone van Samsung in huis, dan kun je extra korting pakken. Dit is hoe je profiteert van Samsungs cashback-actie voor de Galaxy S9, S9 Plus en Note 9.

Hoe hoog is de Samsung Galaxy S9-cashback korting?

Samsung heeft nog tot en met 17 februari een cashback-actie lopen op drie van zijn populairste smartphones. Bestel je de Galaxy S9, S9 Plus of Note 9, dan krijg je na registratie van je aankoop 100 euro teruggestort op je rekening. Deze actie geldt zowel als je je toestel los als met abonnement koopt.

Dat maakt de drie telefoons opeens een flink stuk goedkoper. Voor een losse Galaxy S9 betaal je op moment van schrijven dan nog maar 470 euro, bijvoorbeeld. De S9 Plus kost nog maar 570 euro, terwijl je voor de Note 9 na de extra korting slechts zo'n 700 euro betaalt. Dat is een behoorlijke aanbieding ten opzichte van de adviesprijs van 999 euro!

Samsung Galaxy S9-cashback

Wat zijn de voorwaarden?

Een compleet lijstje met voorwaarden vind je op Samsungs site, maar eigenlijk zijn er maar twee zaken echt belangrijk: wanneer je de telefoon koopt, en waar. Samsung geeft je namelijk alleen geld terug als je de Galaxy S9, S9 Plus of Note 9 bij een deelnemende winkel koopt.

Gelukkig vallen daar alle grote providers en vrijwel alle webwinkels onder. Bij bol.com, MediaMarkt, Coolblue of Wehkamp krijg jij deze maand 100 euro terug. Je kunt de drie toestellen ook kopen bij Samsung, al ligt de prijs bij de fabrikant zelf iets hoger dan bij andere winkels. Met de prijsvergelijker van onze vrienden van Android Planet vind je de laagste prijzen.

Bestel de smartphones direct bij Samsung
Vergelijk Galaxy S9 prijzen op Android Planet
Vergelijk Galaxy S9 Plus prijzen op Android Planet
Vergelijk Galaxy Note 9 prijzen op Android Planet

Daarnaast moet je het toestel kopen in de actieperiode van 31 december 2018 tot en met 17 februari 2019. Valt je aankoop buiten die periode, dan val je ook buiten de boot met deze kortingsactie. Heb jij jouw Galaxy een paar maanden terug besteld, dan heb je dus helaas pech: je kunt nu niet alsnog geld terug vragen.

Samsung Galaxy S9 cashback

Hoe vraag ik de cashback-korting aan?

Heb je jouw Samsung Galaxy gekocht bij een deelnemende winkel tijdens de actieperiode, dan hoef je die aankoop alleen nog maar even te registreren. Dat gebeurt via Samsungs site. Upload een kopie van je kassabonnetje, laat je naam, adres en rekeningnummer achter en Samsung regelt de rest.

Let op: wacht niet te lang met het registreren van de aankoop. Meld deze uiterlijk vóór 5 maart 2019 aan, anders kun je fluiten naar je cashback. Nadat de registratie ontvangen is, kan het overigens wel enkele weken duren voor het geld op jouw rekening gestort wordt.

Waarom geeft Samsung nu opeens cashback-korting?

Het is een aanzienlijke korting die Samsung tijdens deze actieperiode geeft. De Samsung Galaxy S9 is nog altijd het nieuwste toptoestel van de fabrikant, maar je betaalt er met de cashback hooguit zo'n 500 euro voor. Dat is minder dan de helft van wat je bijvoorbeeld voor de iPhone XS van Apple betaalt. Zit er dan een addertje onder het gras?

Samsung Galaxy S9-cashback

Eigenlijk wel. Op 20 februari, vlak nadat de actie afloopt, onthult Samsung namelijk de Galaxy S10. Op die dag vindt namelijk in San Francisco het nieuwste ‘Samsung Unpacked'-event plaats, waar de fabrikant traditiegetrouw nieuwe toptoestellen toont. De Galaxy S10 heeft naar verwachting drie camera's achterop en een scherm dat bijna de hele voorkant vult met slechts een klein gaatje voor twee selfiecamera's. De opvolger van de S9 staat dus al voor de deur.

→ Lees ook: 5 zaken die we nu al weten over de Samsung Galaxy S10

Toch hoef je dat niet als een nadeel te zien. Als Samsung straks de Galaxy S10 onthult, heeft die smartphone waarschijnlijk een adviesprijs van al gauw 900 euro. Dat terwijl je voor de Galaxy S9 hooguit iets meer dan de helft betaalt. En zo groot zijn de verschillen tussen de twee smartphones nou ook weer niet. Als je geen zin hebt om honderden euro's meer te betalen voor een iets groter scherm en een iets betere camera: pak lekker die korting!

Geschreven door Thomas Haenen

Techjournalist uit Nijmegen. Afgestudeerd als Amerikanist, maar duikt met enthousiasme in de wereld van smartphones en tablets. Kan je ook alles vertellen over literatuur en Theodore Roosevelt.

Bekijk profiel