‘Slaapexpert zorgt voor Nederlandse inbreng in iWatch’

‘Slaapexpert zorgt voor Nederlandse inbreng in iWatch’

Roy Raymann, een bekende Nederlandse slaapexpert, gaat naar verluidt aan een project werken bij Apple. Volgens 9to5Mac is hij in dienst genomen voor de iWatch, de nog onaangekondigde smartwatch van Apple. Het bedrijf heeft nog niets bevestigd over het bestaan van de slimme horloge.

Apple iWatch slaapexpertRaymann heeft als slaapexpert zijn sporen inmiddels verdiend in Nederland. Zo is hij onder meer de oprichter van een slaaplaboratorium bij Philips. Hier deed hij onderzoek naar hoe mensen hun nacht doorbrengen en hoe dit eventueel in de toekomst verbeterd kan worden.
 
Hij zou per 1 januari bij Philips zijn vertrokken. Dat bevestigt het van oorsprong Eindhovense bedrijf desgevraagd aan 9to5Mac. Naar welk bedrijf hij is vertrokken, wilde de woordvoerder dan weer niet zeggen. Daarom is het vooralsnog gissen welke rol hij eventueel bij het miljoenenbedrijf kan vervullen. 
 
Voor ons ligt het voor de hand dat Raymann een rol krijgt bij de productie van iWatch. Die horloge zou volgens geruchten een aantal medische functies krijgen. Wellicht wil Apple het ding voorzien van slaapmetingen. Ook zou de iWatch mogelijk over een hartslag- en bloeddrukmeter beschikken. Via de applicatie getiteld Hearthbook kunnen gebruikers zien hoeveel calorieën ze verbranden en of ze wel voldoende bewegen.
 
Apple heeft nog niet gereageerd omtrent de geruchten. Analisten verwachten dat Healthbook gelijktijdig wordt gelanceerd met iOS 8.

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel