Tablet en smartphone datagebruik blijft groeien, sms minder populair

Het tablet en smartphone datagebruik in Nederland blijft groeien. Het afgelopen kwartaal werd er 7,8 petabyte aan data verbruikt, een toename van 46 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

smartphone datagebruik toegenomenHet aantal smartphones en tablets met toegang tot internet is in het tweede kwartaal van dit jaar gegroeid met 580 duizend aansluitingen tot meer dan elf miljoen. Maar liefst 10,2 miljoen hiervan betreft smartphone-abonnementen.

Het aantal verzonden en ontvangen sms'jes is het afgelopen kwartaal juist gedaald van 2,1 miljard (2012) naar 1,5 miljard in het tweede kwartaal van dit jaar. De daling is wel afgevlakt, maar sms'en is definitief op zijn retour, zo blijkt uit marktcijfers van de Autoriteit Consument & Markt over de telecomsector.

Verder is de totale omzet in de markt voor mobiele diensten het afgelopen half jaar toegenomen. De omzet uit spraakdiensten daalt weliswaar, maar dat wordt meer dan gecompenseerd door de groeiende omzet uit data.

Tot slot is het totaal aantal mobiele aansluitingen is met bijna 400 duizend afgenomen tot 21,3 miljoen. Met name de aanbieders met een eigen netwerk verliezen aansluitingen. Aanbieders zonder eigen netwerk hebben het aantal klanten juist zien toenemen.

Foto: Phil Campbell

Geschreven door Redactie

De redactie van Smartphone.nl houdt je op de hoogte van het laatste nieuws en laat je met praktische tips zien hoe je het meeste uit je smartphone haalt. Vragen? Neem contact met ons op!

Bekijk profiel