Tele2 komt met maandelijks opzegbare abonnementen en meer

Tele2 komt met maandelijks opzegbare abonnementen en meer

Tele2 heeft enkele wijzigingen aangekondigd die betrekking hebben op het aanbod van de provider. Zo kunnen klanten een maandelijks opzegbaar abonnement afsluiten, en is er goed nieuws voor iPhone-gebruikers.

Abonnementen Tele2 maandelijks opzegbaar

Tele2 is de eerste provider die komt met maandelijks opzegbare abonnementen. Iedereen die vanaf morgen (1 februari) een nieuw abonnement bij de provider afsluit, kan kiezen voor een contract dat maandelijks stopgezet kan worden. Hierbij gaat het alleen om sim only-abonnementen. Hierdoor kunnen klanten zelf bepalen hoe lang zij bij Tele2 blijven en zitten ze niet per se vast aan een tweejarig abonnement. De prijzen van de maandelijks opzegbare abonnementen zijn nog onbekend. Wel is bekend dat ze voor zowel consumenten als zakelijke gebruikers beschikbaar zijn.

→ Bekijk de beste Tele2 sim only-aanbiedingen

Daarnaast maakt Tele2 bekend dat er twee databundels worden vergroot. De bundel van 4GB gaat naar 5GB, terwijl de bundel met 8GB wordt vervangen door een 10GB-bundel. De grotere bundels houden echter dezelfde prijzen. Naast de bundels van 5GB en 10GB kunnen klanten ook nog steeds kiezen voor 1GB, 2GB of 24GB aan data.

Bellen via 4G op de iPhone

Tot slot is er goed nieuws voor gebruikers met een iPhone. Tele2 heeft namelijk VoLTE geactiveerd voor iPhone-gebruikers, wat betekent dat het nu mogelijk is om met een iPhone te bellen via het 4G-netwerk van Tele2. VoLTE werkt op de iPhone 7 (Plus), iPhone 6S (Plus), iPhone 6 (Plus) en iPhone SE, mits het toestel draait op iOS 10.2.

Bellen via 4G heeft verschillende voordelen. Zo is het bereik beter en consistenter, klinker gesprekken helderder en leggen gebruikers sneller verbinding met elkaar. Ook handig is dat je kunt blijven internetten als je belt. Bij een normaal telefoongesprek schakelt je smartphone over naar een 2G- of 3G-netwerk, wat de internetsnelheid niet ten goede komt.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel