Touch ID van de iPhone 5S slaat tot 50 vingerafdrukken op

Touch ID van de iPhone 5S slaat tot 50 vingerafdrukken op

Het is waarschijnlijk een onbedoelde optie, maar uit een filmpje op YouTube blijkt dat het mogelijk is om in totaal 50 vingerafdrukken op te slaan met de functie Touch ID van de iPhone 5S.

Apple stelt dat er in totaal 10 vingers gescand kunnen worden met het Touch ID van de iPhone 5S. Videoblogger Tom Rich ontdekte echter een bug die het toelaat om 5 keer zoveel vingers op te slaan. In onderstaand filmpje is te zien hoe Rich tijdens het scannen van één vinger meerdere vingers op de scanner legt, zonder dat de iPhone 5S een foutmelding geeft. Volgens Rich kun je maximaal vijf vingers in een keer scannen, bij meer geeft de iPhone wel een foutmelding.

Het is de vraag of Apple de fout er met opzet in heeft laten zitten om het toestel door een heel gezin te laten gebruiken, of een eventuele nieuwe iPad met eenzelfde scanner geschikt te maken voor gebruik in bijvoorbeeld een klas, door meerdere leerlingen. Apple heeft namelijk nog niet gereageerd op de ‘bug’.

Wil je ook met het een iPhone 5S met Touch ID aan de slag? Het begint onderhand al lang te duren, maar er is nog steeds geen definitieve releasedatum voor Nederland in zicht. De iPhone 5C kopen en de iPhone 5S kopen kan volgens onze verwachting vanaf begin oktober. Je kunt je ook inschrijven voor onze nieuwsbrief van zustersite iPhoned om kans te maken op een iPhone 5C!

Lees daarnaast de uitgebreide iPhone 5S-review van Smartphone.nl.

Geschreven door Lars Paymans

Techjournalist uit Breda. Schrijft het liefst over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van tech, smartphones en videogames. Regelmatig in een concertzaal te vinden. Koestert zijn iPod Classic.

Bekijk profiel