Verpakking nieuwe HTC One verschijnt op eBay: is dit HTC’s toptoestel?

Verpakking nieuwe HTC One verschijnt op eBay: is dit HTC’s toptoestel?

De nieuwe HTC One wordt pas op 25 maart officieel onthuld, maar de smartphone maakte vandaag kort zijn opwachting op eBay. Voor 499 dollar is de nieuwe HTC-telefoon – of althans de verpakking ervan – van eigenaar gewisseld.

Het is onduidelijk of de foto’s bij de eBay veiling de echte verpakking van de HTC One 2014-editie betreffen, maar overtuigend zijn ze in ieder geval wel. Het betreft een toestel bedoeld voor het Amerikaanse Verizon-netwerk dat beschikt over 32GB aan opslaggeheugen. De specificaties komen overeen met eerdere berichten: aan boord vinden we een 2,3GHZ-quadcore-processor (Qualcomm Snapdragon 801), 2GB aan werkgeheugen en een 5-inch-scherm met een 1080p-resolutie.

De meest innovatieve feature van het toestel is de dubbele 5-megapixel-camera aan de achterzijde. Hiermee schiet je scherpe kiekjes bij weinig licht en kun je – net als het geval bij de Lytro-camera – foto’s achteraf scherpstellen. HTC rust zijn smartphones doorgaans uit met prima camera’s en we verwachten dat dit bij de HTC One 2014-editie niet anders is.

Releasedatum nieuwe HTC One

Het lijkt erop dat The All New HTC One gewoon in de winkels zal liggen als de HTC One. De verwachting is dat het toestel op 7 april in Nederland en België verkrijgbaar is, voor een adviesprijs van 599 euro.

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel