Vodafone schaft roamingkosten af en maakt bellen via 4G mogelijk

Vodafone schaft roamingkosten af en maakt bellen via 4G mogelijk

Vodafone schrapt vanaf vandaag extra kosten voor roaming in de EU voor nieuwe Red-klanten. Bovendien is bellen via 4G en wifi vanaf vandaag mogelijk, mits je een geschikt toestel hebt.

Vodafone roaming

Ondanks dat roamingkosten volgend jaar voor iedereen worden afgeschaft, schrapt Vodafone deze nu al. Als je nu een nieuw Vodafone Red- of Black-abonnement afsluit kun je in 40 landen, waaronder de hele Europese Unie, zonder extra kosten gebruikmaken van je bundeltegoed. Als je door je databundel heen bent, kun je extra tegoed bijkopen dat ook in de hele Europese Unie geldig is.

De nieuwe regels voor het kosteloos roamen in het buitenland gelden alleen voor onderstaande nieuwe abonnementen. Je valt ook onder de nieuwe regels als je je bestaande abonnement verlengt en omzet naar één van de nieuwe bundels. Het is daarnaast mogelijk om een ouder abonnement op te waarderen naar de nieuwe regels, door eenmalig 15 euro te betalen.

Abonnement per 21 november RED Essential RED RED Super Black
Prijs €26 €30 €37,50 €89
Data 1,5GB 5GB 12GB 25GB
Bel- en smsbundel Onbeperkt
Bellen NL naar EU 20 min 40 min 60 min Onbeperkt

Vanaf 15 juni 2017 vervallen roamingkosten voor alle gebruikers van mobiele telefonie in de hele EU. Vanaf die datum is het wettelijk niet meer toegestaan extra kosten in rekening te brengen als je in het buitenland belt, sms't of data gebruikt. Het nu al afschaffen van de roamingtarieven betekent dat Vodafone alvast vooruitloopt op de feiten.

Bellen over 4G en wifi

Vanaf vandaag kun je bij Vodafone ook gebruikmaken van ‘Voice over LTE', ofwel bellen over 4G. Telefoongesprekken lopen vanaf nu via een 4G-verbinding, wat betekent dat de geluidskwaliteit een stuk beter is. Het opzetten van een verbinding gaat bovendien sneller en je kunt tijdens het bellen gewoon gebruikmaken van het internet via 4G.

Mocht je je in een gebouw bevinden waar geen mobiel bereik is, dan kun je nu ook bellen via een wifi-verbinding. In deze situatie gebruikt je smartphone een beschikbaar wifi-netwerk om contact te leggen met het netwerk van Vodafone. Omdat het gesprek nog wel via het mobiele netwerk verloopt, gaan deze kosten gewoon uit je bundel. Je smartphone kiest automatisch voor het sterkste netwerk voor een telefoongesprek: je hoeft dus niet zelf over te schakelen.

Om gebruik te kunnen maken van bellen via 4G en wifi dien je wel een geschikt toestel te hebben. Op dit moment zijn dat alleen een reeks Samsung-toestellen, waaronder de Galaxy S7 en S7 Edge. De Galaxy S6 en S6 Edge worden ook ondersteund, mits je over de Vodafone-variant van deze toestellen beschikt.

Geschreven door Rick van der Veer

Techjournalist, geboren en getogen in Nijmegen. Groot fan van Android, smartphones en technologie, maar duikt ook net zo graag in de wereld van games.

Bekijk profiel