Belfunctie WhatsApp nu ook beschikbaar voor Windows Phone

Belfunctie WhatsApp nu ook beschikbaar voor Windows Phone

De WhatsApp belfunctie is eindelijk beschikbaar voor gebruikers met een Windows Phone. De functie wordt met een update aan de chat-app toegevoegd.

WhatsApp belfunctie Windows Phone

Het heeft een tijdje geduurd, maar eindelijk is de belfunctie van WhatsApp ook beschikbaar voor Windows Phone. Eind vorige maand werd de functie al toegevoegd aan de bètaversie van de app. Android- en iOS-gebruikers werden al een tijdje geleden voorzien. De functie is te vinden onderin het menu van WhatsApp, dat zich op Windows Phone kenmerkt door het fraaie design.

WhatsApp bellen werkt met de internetverbinding van je Windows Phone. Hierbij kun je gebruikmaken van zowel een 3G- of 4G-verbinding als van wifi. Met een wifi-verbinding is de gesprekskwaliteit echter beduidend beter. Belangrijk om te weten is dat wanneer je de belfunctie via een mobiele internetverbinding gebruikt, dit ten koste gaat van je databundel. Dat brengt mogelijk extra kosten met zich mee.

WhatsApp belfunctie Windows Phone

Download de update

De update voegt overigens niet alleen de belfunctie aan WhatsApp toe. Zo is het voortaan ook mogelijk om audiobestanden te versturen. Dat is handig wanneer je snel iets met iemand wil delen, maar geen zin hebt om het uit te tikken. Voor de functie is Windows Phone 8.1 of hoger benodigd.

De belfunctie wordt middels een update aan de WhatsApp Windows Phone-app toegevoegd. Die wordt geleidelijk uitgerold, maar via deze link kun je de nieuwste versie van de chat-app alvast downloaden en installeren.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel