Windows Phone groter dan BlackBerry

Windows Phone groter dan BlackBerry

Windows Phone is groter dan BlackBerry en groeit gestaag door. Ook Android blijft doorgroeien. Apple’s iOS zakt een klein beetje in.

De krimp van iOS heeft waarschijnlijk te maken met de komst van Apple’s nieuwe smartphone, waardoor velen huiverig zijn met het aanschaffen van een nieuwe iPhone. Het marktaandeel van Apple is van 23 procent in het eerste kwartaal van 2012 naar 17 procent.

De cijfers zijn afkomstig onderzoeksbureau IDC. Uit het onderzoek blijkt ook dat Windows Phone BlackBerry heeft ingehaald. Windows Phone bezit in het eerste kwartaal van 2013 3,2 procent, BlackBerry moet het met 2,9 procent doen.

Android blijft flink doorgroeien. In het eerste kwartaal van van 2013 bezit Google’s mobiele besturingssysteem 75 procent van de mobiele markt. Dit was een jaar eerder nog maar 59,1 procent.

Verder laten de cijfers zien dat Symbian compleet is weggezakt en grotendeels door Windows Phone wordt overgenomen.

In onderstaande tablet zie de verschillen tussen marktaandeel en het aantal verscheepte producten zien.

2013-idc

Geschreven door Gijs Ettes

Voormalig hoofdredacteur van Smartphone.nl met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.