Xperia C laat zich zien op Sony’s Engelstalige website

Xperia C laat zich zien op Sony’s Engelstalige website

De Sony Xperia C is zomaar op Sony’s Engelstalige website verschenen. Het toestel is nog niet aangekondigd voor de Europese markt, maar de vrijdag verschenen productpagina maakt een komst wel waarschijnlijker.

Eerder deze week werd de Sony Xperia C al gepresenteerd voor de Chinese markt, waar het toestel in samenwerking met de Chinese provider China Unicorn gaat verschijnen. Sony meldde toen wel dat er plannen zijn om de Xperia C naar andere markten te brengen; de Sony Xperia C pagina op Sony’s eigen website lijkt die plannen te bevestigen.

Mid-range Xperia

De Xperia C bevat een 5 inch-scherm, dat een verder bescheiden resolutie heeft van 960×540 pixels. Verder huisvest het toestel een 8-megapixel-camera, vga-frontcamera, 1.2GHz quadcore-processor en 1GB aan werkgeheugen.

Het gaat hier dus allerminst om een high-end toestel; vlaggenschip Experia Z heeft immers veel krachtigere hardware in huis. De Xperia C biedt wel de mogelijkheid om twee simkaarten te gebruiken, een functie die vooral op de Chinese markt erg populair is.

Het toestel verschijnt in het zwart, wit en paars. Als releasedatum staat er voorlopig alleen ‘coming soon’.

Geschreven door Gijs Ettes

Voormalig hoofdredacteur van Smartphone.nl met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.