Screenshots maken op je smartphone

Screenshots maken op je smartphone

Veel gebruikers vragen zich af hoe ze met hun toestel screenshots maken van wat er op het scherm wordt getoond. Het lastige is dat dit per smartphone en per merk soms verschilt. In dit artikel tonen we hoe je met jouw toestel een schermafdruk maakt.

Screenshots maken

Het maken van een screenshot verloopt in de meeste gevallen erg eenvoudig. Hieronder laten we per fabrikant zien hoe je te werk moet gaan. De zelfgemaakte screenshot vind je doorgaans terug in de fotogalerij van je toestel.

Apple (iOS)
Druk de homeknop in en tik tegelijkertijd kort op de aan/uitknop bovenop de iPhone.

Samsung
Houd de hometoets en aan/uitknop tegelijkertijd ingedrukt voor ongeveer drie seconden.

BlackBerry (BB10)
Houd een aantal seconden de volumetoets omlaag en omhoog ingedrukt (BlackBerry 10). Bij oudere toestellen kun je gebruikmaken van de app Screenshot Ultimate Free.

Windows Phone 8
Houd de startknop en de aan/uit-knop tegelijkertijd ingedrukt.

HTC en Google
Druk de onderste volumetoets en aan/uitknop ongeveer drie seconden tegelijkertijd in.

Sony
Druk de aan/uitknop lang in en kies voor ‘Screenshot maken’ in het venster dat verschijnt. Bij meer recente toestellen zoals de Sony Xperia Z1 houd je even de aan/uitknop en volumetoets omlaag tegelijkertijd ingedrukt.

LG
Houd de hometoets ingedrukt en druk vervolgens op de aan/uitknop.

Motorola
Houd de aan/uitknop lang ingedrukt en kies voor ‘Screenshot maken’ in het venster dat verschijnt. Werkt dit niet, download dan de app No Root Screenshot It. Deze maakt heel gemakkelijk een screenshot.

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel