Video: BlackBerry Z30 duidelijk in beeld

Er is een video opgedoken van de grote BlackBerry-telefoon, genaamd de BlackBerry Z30. Het toestel krijgt naar verwachting een 5 inch-scherm met een resolutie van 720 bij 1280 pixels.

Verder zou de Z30 een 1.7GHz-dualcore-processor huisvesten, 2GB aan werkgeheugen, een 8-megapixel-camera, 16GB aan intern opslaggeheugen en ondersteuning voor 4g-netwerken.

BlackBerry heeft heel hard een succesvol nieuw vlaggenschip nodig. In de afgelopen drie maanden verkocht het bedrijf namelijk slechts 6,8 miljoen smartphones, meer dan in het voorgaande kwartaal doch minder dan in hetzelfde kwartaal een jaar geleden.

In juli werd daarnaast ook al bekend dat BlackBerry 250 werknemers van zijn test- en ontwikkel-tak heeft ontslagen. Vorig jaar ontsloeg BlackBerry 5000 werknemers.

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel