Smartphone kopen

Bij het kopen van een smartphone of het afsluiten van een abonnement sta je voor veel keuzes. Wij helpen je bij het maken van de beste keuze met onze koopadviezen. Wees goed geïnformeerd voordat je overgaat tot een aankoop en gebruik deze koopadviezen bij je afweging.

De 10 beste smartphones van 2019

Ga je een smartphone kopen, dan heb je enorm veel keuze. Bovendien lijkt het soms wel alsof er elke week een nieuwe smartphone op de markt verschijnt. Wij hebben de top 10 beste en meest populaire smartphones van dit moment voor je op een rij gezet. Je hebt de keuze uit Android-smartphones of de nieuwste iPhones.

→ Naar de beste smartphones van 2019.

Smartphone kopen: hier moet je op letten

De meeste smartphonegebruikers mogen één keer per twee jaar een nieuw toestel uitkiezen wanneer hun abonnement afloopt of ze kunnen verlengen. Ook als je een sim only-abonnement hebt, zul je na een jaar of twee wel toe zijn aan een nieuwe telefoon, omdat hij traag is geworden of niet meer overweg kan met de laatste apps en games.

Ga je een nieuwe smartphone kopen, dan heb je de keuze uit honderden modellen. Behalve de prijs en mogelijkheden speelt ook de keuze voor het formaat, de uitbreidingsopties en de kwaliteit van de camera. Smartphones zijn vaak prijzige apparaten, dus de juiste keuze maken is belangrijk. Je wilt immers niet honderden euro's spenderen en er vervolgens achter komen dat het toestel dat je gekocht hebt niet aan je wensen voldoet.

Het is echter niet zo dat je per se 600 á 700 euro hoeft uit te geven voor een goede smartphone. Veel budgettoestellen beschikken tegenwoordig over dezelfde features en doen weinig onder voor de grote jongens. Toch is het goed om op de volgende vijf punten te letten.

  1. Prijs: Duur is niet altijd beter als je gaat kiezen voor een nieuwe smartphone. Zo bieden de budgettoestellen die Lenovo, Huawei, LG en Samsung het afgelopen jaar hebben uitgebracht, bijvoorbeeld voor minder dan 200 euro goede prestaties en een recente Android-versie.
  2. Formaat, scherm en gewicht: Check in de winkel welk schermformaat je het fijnste vindt. Smartphones van 5 inch of groter ogen het mooist met een 1080p- of QHD-resolutie. Bij kleine smartphones worden vaak lagere resoluties gehanteerd, al zijn die nog maar moeilijk te vinden. Het gewicht van de smartphone hangt samen met het schermformaat en de type behuizing.
  3. Hardware: Check de specificaties en uitbreidingsmogelijkheden: is er ondersteuning voor 4G(+) en een micro-sd-slot aan boord? Is de hardware van de smartphone krachtig genoeg om het besturingssysteem vloeiend te draaien? Check daarnaast goed hoe groot de accu is en of er ondersteuning is voor snelladen.
  4. Software: Toestellen die 2 jaar of nog langer geleden zijn verschenen, worden niet of slecht ondersteund door de fabrikant. Alleen met een iPhone, Nexus- of Pixel-toestel ben je verzekerd van meerdere jaren aan software-ondersteuning. Houd daar dus rekening mee.
  5. Merk: Apple, Samsung, HTC en Sony zijn relatief dure smartphonemerken, maar bieden wel kwaliteit en vaak goede ondersteuning. Merken als Huawei en Honor zijn de afgelopen tijd flink in populariteit gegroeid, omdat ze een goede prijs-kwaliteitverhouding bieden. Ook toestellen van Wileyfox en OnePlus zijn de moeite waard, want die bieden heel veel smartphone voor weinig geld.

Sim only abonnement kopen

sim only afsluitenVeel mensen zijn niet ieder jaar of iedere twee jaar op zoek naar een nieuwe smartphone. Voor hen kan een sim only abonnement dan interessant zijn. Je hebt hiermee de voordelen van een vooruitbetaald pakket, maar hoeft daar niet veel bij te betalen voor je dure smartphone. Op onze zustersite OnlySim.nl vergelijk je eenvoudig de beste Sim Only abonnementen van dit moment.