Samsung Galaxy S8

samsung galaxy s8 releaseDe Samsung Galaxy S8 is hét Android-vlaggenschip van 2017. De smartphone valt op met zijn scherm van 5,8 inch dat vrijwel de gehele voorkant beslaat. Samsung is erg trots op dit zogenoemde ‘infinity display’, waarvan ook de iets grotere Samsung Galaxy S8 Plus is voorzien. Dat toestel heeft een groter scherm (6,2 inch) en een hogere accucapaciteit, maar is verder grotendeels identiek.

Zoals je van een high-end smartphone mag verwachten, is de Galaxy S8 tot de nok toe gevuld met indrukwekkende features. Zo is er een krachtige octacore-processor aan boord, 4GB RAM, 64GB aan uitbreidbare opslag en twee puike camera’s. Dankzij de hoge schermresolutie van 2960 bij 1440 pixels komen apps, games en video’s perfect tot hun recht op de Galaxy S8.

Samsung Galaxy S8 release en prijs

De Samsung Galaxy S8 release vond eind april 2017 plaats. Het toestel kostte bij verschijning 799 euro en de grotere Plus-variant 100 euro meer. Beide modellen zijn inmiddels iets goedkoper verkrijgbaar, zowel los als in combinatie met een abonnement. Check de beste Galaxy S8 aanbiedingen van dit moment of bestel het toestel los in combinatie met een sim only abonnement. In dat laatste geval voorkom je een BKR-registratie, omdat je immers niet kiest voor een telefoon op afbetaling (een lening).

Bekijk de videoreview

Onze vrienden van Android Planet hebben de Galaxy S8 uitgebreid onder handen genomen. Benieuwd naar de belangrijkste functies en of dit nieuwe Samsung-toestel de moeite waard is? Check dan de video hieronder.

De belangrijkste opties van de Galaxy S8

Zoals je hierboven al kunt zien en lezen, is de Galaxy S8 de beste smartphone die Samsung ooit heeft gemaakt. Het toestel heeft een mooi design, is razendsnel in gebruik en heeft een uitstekende camera. Hieronder vind je de belangrijkste features van de S8 op een rij.

  • Groot 5,8 of 6,2 inch-scherm met een indrukwekkende resolutie
  • Super-amoled-paneel heeft uitstekende zwartwaarden en beslaat bijna de hele voorkant
  • Krachtige Exynos 8895-chip gekoppeld aan 4GB aan werkgeheugen
  • Waterbestendige behuizing, verbeterde camera, snellaadfunctie en meer

Verderop deze pagina gaan we dieper in op de mogelijkheden die de Samsung Galaxy S8 biedt.

Voorkantvullend display

De grootste blikvanger van de Samsung Galaxy S8 is natuurlijk het grote scherm, dan bijna de gehele voorzijde beslaat. De vingerafdrukscanner is naar de achterkant verplaatst, zodat je praktisch alleen scherm ziet als je de S8 in je hand houdt. Net als zijn voorgangers maakt het toestel gebruik van een super-amoled-paneel, met uitstekende zwartwaarden. Dat is te danken aan het feit dat dit schermtype zwarte pixels uitschakelt, waardoor ze ook écht diepzwart ogen. Ook andere kleuren komen prachtig tot hun recht.

samsung galaxy s8

Het display van de Galaxy S8 heeft bovendien een extreem hoge resolutie van 2960 bij 1440 pixels, wat zorgt voor een pixeldichtheid van 570 ppi. Het is daardoor onmogelijk om afzonderlijke beeldpunten met het blote oog te zien. Wat ook opvalt aan het scherm, is de afwijkende beeldverhouding van 18,5 bij 9, waar normaal gesproken 16:9 wordt gehanteerd. Het beeld is wat langer, waardoor je meer ziet tijdens het surfen over het web. Om bij het kijken van video's zwarte balken te vermijden, is een functie om elk type content passend voor het scherm te maken.

Design en vingerafdrukscanner

De S8 is de eerste smartphone is Samsungs Galaxy S-reeks die niet beschikt over een fysieke homeknop aan de voorkant. De knoppen om Android te bedienen worden in plaats daarvan op het scherm zelf getoond. Het is Samsung niet gelukt de vingerafdrukscanner in het scherm te verwerken, al ‘klikt’ de onderkant wel een beetje als je erop drukt. Naast de camera, dus aan de achterkant, zit nu de vingerafdrukscanner die je kunt gebruiken om de smartphone te ontgrendelen. Dat is even wennen, aangezien er geen inkeping is gemaakt om de scanner ‘op de tast’ te vinden.

galaxy s8 design

De behuizing van de Samsung Galaxy S8 is een combinatie van metaal en glas. Het glas is weliswaar bestand tegen krassen, maar we raden het af om de telefoon met sleutels in dezelfde broekzak te stoppen. Een plons in het water overleeft de S8 probleemloos: het toestel is zowel stof- als waterbestendig. Opladen gaat lekker snel dankzij de usb-c-poort aan de onderkant en de snellaadtechnologie die Samsung heeft geïmplementeerd.

Software en Bixby

Uit de doos draait de Galaxy S8 op Android Nougat, met Samsungs eigen grafische schil die sommige Google-apps vervangt met eigen alternatieven. De interface oogt gelukkig niet zo druk als eerdere Galaxy S-modellen en is overzichtelijk, zodat je gemakkelijk instellingen en functies vindt. Apps die je niet nodig hebt zijn – afgezien van het Microsoft Office-pakket – verwijderbaar.

De digitale assistent Bixby speelt een belangrijke rol bij de Galaxy S8. Zo belangrijk zelfs, dat er een speciale knop op het toestel zit om de functie te activeren. Bixby bestaat uit vier onderdelen: Voice, Vision, Home en Reminder. Die laatste is niet veel meer dan een to-do-app die je regelmatig herinnert aan openstaande taken. Home leert van je gebruik om snel veelgebruikte apps en activiteiten te tonen.

samsung bixby

Bixby Vision is terug te vinden in de camera-app en laat je met een druk op de knop objecten herkennen. Zo kun je bijvoorbeeld een wijnfles fotograferen, waarna je met behulp van de dienst Vivino de fles kunt opzoeken en bestellen. Vision werkt helaas nog niet vlekkeloos in ons land en geeft voor veel objecten erg algemene resultaten.

Hetzelfde geldt voor Bixby Voice, de stembesturing die in potentie slimmer is dan Siri en Microsoft Cortana. Bixby begrijpt de context van je vraag of opdracht beter, zodat je er op een menselijkere manier mee kunt praten. In hoeverre dat waar is, weten we niet. Deze functie is namelijk nog niet beschikbaar in de Benelux.

Camera en overige hardware

Wat is een goede smartphone zonder een camera die foto’s met een hoge resolutie schiet? De Galaxy S8 gooit op dit vlak ook hoge ogen. Vooral de frontcamera is flink verbeterd, zodat je nu selfies met 8 megapixel én autofocus schiet. De hoofdcamera aan de achterkant is nagenoeg identiek aan die van de Galaxy S7, dus met een groot diafragma, optische beeldstabilisatie en een dual pixel-sensor. Kort gezegd is het met deze camera heel lastig om foto’s te schieten die níet scherp en levendig ogen.

samsung galaxy s8 specs

Wie meer wil dan internetten, bellen en appjes sturen, zal niet worden teleurgesteld door de Galaxy S8. Het toestel heeft ontzettend krachtige hardware aan boord en kan zodoende overweg met de meest grafisch intensieve games. Er is veel werkgeheugen aan boord, zodat je probleemloos meerdere apps tegelijkertijd kunt draaien. Schakelen tussen apps gaat soepel en zonder haperen. Maak je veel foto’s en video’s, dan zul je blij zijn met de 64GB aan opslagruimte, die bovendien uitbreidbaar is met een micro-sd-kaartje. De accu heeft een capaciteit van 3000 mAh en houdt het doorgaans gemakkelijk tot het einde van de dag uit.

Samsung Galaxy S8 kopen

Enthousiast geworden na het lezen van het bovenstaande? De Galaxy S8 is nu verkrijgbaar bij diverse webshops en providers. Bekijk de beste Galaxy S8 abonnementen van dit moment en haal hem vandaag nog in huis.