33 van de leukste Siri-grappen uitgelicht

33 van de leukste Siri-grappen uitgelicht

Naast je persoonlijke assistent zijn, hangt Siri ook graag de grapjas uit. Zeg iets en het virtuele hulpje maakt een geintje. Smartphone.nl licht de meest hilarische Siri-grappen voor je uit. 

De leukste Siri grappen

Siri is je persoonlijke assistent die je helpt bij al je vragen. Of je nou met je stem op een WhatsApp-berichtje wilt reageren of snel iets wilt zoeken op het internet. De assistent is ook een echte grappenmaker, wat blijkt als je geinige vragen stelt.

Om Siri te activeren, houd je de vergrendelknop van je iPhone X of homeknop van je iPhone of iPad ingedrukt. Daarnaast kun je ‘Hé Siri’ zeggen om met de assistent te praten.

Siri heeft huisdieren

Het lijkt niet mogelijk, maar toch heeft Siri ze: huisdieren. En het zijn rare beesten ook. Vraag ‘Heb je huisdieren' en Siri begint te praten over gekke wezens.

Siri en de zin van het leven

“Wat is de zin van het leven?” Iedereen vraagt het zich af maar niemand weet het, zelfs Siri niet. Toch levert het grappige antwoorden op.

Is Siri een man of vrouw?

De Engelstalige versie van Siri klonk altijd als een vrouw. Nu heeft de ‘Nederlandse' Siri een mannenstem, dus is het onduidelijk wel geslacht de persoonlijke assistent nou daadwerkelijk heeft. Zelf weet Siri het ook niet als je ‘Ben je een man?' vraagt.

Waarom Siri bestaat

Apple heeft zo zijn redenen waarom Siri gemaakt moest worden. Siri legt het je graag zelf uit als je vraagt: “Waarom heeft Apple jou gemaakt?”

Siri en Liam

Tijdens het maart-event van Apple maakten we kennis met Liam, een robot die iPhones demonteert om ze vervolgens te reclycen. Liam en Siri zijn vrienden en doen graag dingen samen. Vraag ‘Wat ben je aan het doen?' en ‘Waar ben je mee bezig?'.

Dobbelen met Siri

Altijd handig als je wel even wilt dobbelen, maar geen dobbelsteen bij je hebt. Vraag ‘Rol een dobbelsteen' en Siri komt met een getal tussen de één en zes als antwoord.

Siri en de iPhone 7

Op 7 september 2017 introduceerde Apple de iPhone 7. Voor die datum kon je proberen informatie los te peuteren bij Siri door ‘Zie je op de zevende' te zeggen. Veel bruikbare gegevens leverde het echter niet op, wel grappige antwoorden.

Siri speelt Super Mario Run

Ook Siri houdt van de beroemdste loodgieter ter wereld. Sinds de komst van Super Mario Run geeft Siri leuke antwoorden als je ‘Het is Mario tijd' zegt.

Siri vertelt het verhaal

De persoonlijke assistent heeft het niet graag over zichzelf, maar vertelt wel het verhaal over het ontstaan van Siri. Vraag “Vertel een verhaal.”

Siri en trouwen

“Wil je met me trouwen?” Nee, dat wilt Siri niet. Stel de once in a lifetime-vraag en de assistent draait er met verschillende antwoorden omheen om je vriendelijk af te wijzen.

Siri en het einde van de wereld

Wat weet Siri over het einde van de wereld? Vraag ‘Wanneer is het einde van de wereld' en je krijgt de meest hilarische antwoorden.

Siri de Star Wars-fan

Afgelopen week is met The Last Jedi alweer de achtste Star Wars-film uitgekomen. En Siri is een groot fan. Het virtuele hulpje zegt bijvoorbeeld dat jullie samen het heelal kunnen veroveren, of dat jij zijn vader bent. Zeg ‘Ik ben je vader' en ‘Moge de kracht bij je zijn'.

Siri kan beatboxen

Vraag ‘Kun je beatboxen' en Siri gaat helemaal los. De assistent zegt even te hebben geoefend en gooit er dan een aantal seconden lang een beatbox-sessie uit, die naar eigen zeggen tot in het oneindig kan herhaald worden.

Siri en Pokémon GO

Nog steeds is Pokémon GO populair en dat heeft Siri ook gemerkt. Stel een vraag over de virtual reality-app en je krijgt een aantal verschillende leuke antwoorden. Vraag: “Wat vind je van Pokémon GO?”

Siri en Halloween

Ook kan Siri grappen maken over Halloween. De virtuele assistent heeft een hoop suggesties als je niet weet hoe je je dit jaar moet verkleden. Vraag: “Wat moet ik zijn voor Halloween?”

Meer leuke vragen en opmerkingen voor Siri

Hieronder staan nog meer leuke manieren om Siri grappen te laten maken:

 • Ik hou van je
 • Ik ben dronken
 • Wat is de beste telefoon?
 • Herhaal mij
 • Wat vind je van iOS 10?
 • Kop of munt?
 • Bestaat Sinterklaas?
 • Wat draag je nu?
 • Zing eens een liedje
 • Test 1, 2, 3
 • Wat betekent Siri?
 • Wie is je vader? Wie is je moeder?
 • Hoe zie ik eruit vandaag?
 • Waarom steken kippen de weg over?
 • Wat is beter, Windows of Mac?
 • Ik ben naakt
 • Raad eens?
 • Kun je daarmee stoppen?

Geschreven door Declan van Schaik

Techjournalist uit ‘s-Hertogenbosch. Schrijft graag over smartphones en tips. Liefhebber van voetbal en kan niet zonder Spotify.

Bekijk profiel