De 4 beste hardloop-apps om je prestaties bij te houden

De 4 beste hardloop-apps om je prestaties bij te houden

Naast bellen, sms'en en WhatsAppen kun je met je smartphone ook je sportprestaties bijhouden. In dit artikel laat Smartphone.nl je de vier beste apps zien om je hardloopprestaties bij te houden.

De 4 beste hardloop-apps

Of je nou een fanatieke hardloper bent of gewoon af en toe een blokje om gaat: apps kunnen helpen bij het verbeteren van je prestaties. Zo kun je door allerlei gegevens te verzamelen, nagaan waar je verbeterpunten liggen of waar je het juist goed doet. We laten je hier de lijst zien met onze favoriete hardloop-apps.

1. Runkeeper

hardloop-appsRunkeeper is misschien wel de meest complete en bekende app uit de lijst. De app houdt allerlei statistieken bij over je sessies, waaronder de afgelegde afstand, gegevens over je snelheid en hoeveel calorieën je hebt verbrand. Daarnaast legt Runkeeper door middel van gps bij welke route je hebt gelopen.

Er zit ook een sociaal component aan Runkeeper. Je kunt je vrienden toevoegen en vergelijken wie de beste statistieken heeft, of juist met elkaar afspreken om te gaan hardlopen.

Download Runkeeper voor Android en iPhone (gratis)

2. Runtastic

hardloop-appsRuntastic is een hardloop-app die ook gebruik maakt van de gps-functie van je smartphone om bij te houden hoe je route precies verliep. De app kan je tijdens je sessie op de hoogte houden van hoe het gaat door de ingebouwde stemcoach. Daarnaast kun je met Runtastic voorspellen wanneer je schoenen aan vervanging toe zijn.

De app heeft meer nuttige functies aan boord. Zo detecteert hij wanneer je voor een stoplicht stilstaat en pauzeert hij je sessie automatisch. Daarnaast kun je allerlei schema's opvragen die aan jouw gegeven situatie voldoen. Voor muziek kun je Spotify en Google Play Music met de app synchroniseren, terwijl je voor je algehele fitness de app met Google Fit of MyFitnessPal kunt laten werken.

Download Runtastic voor Android en iPhone (gratis)

3. Couch to 5K

hardloop-appsCouch to 5K is een app die bij een programma hoort dat gericht is op de beginnende hardloper. Door de cursus te volgen, word je klaargestoomd om na negen weken trainen een wedstrijd van 5 kilometer te kunnen lopen. Hiervoor hoef je maar drie keer per week 20 tot 30 minuten te lopen, waardoor je toch genoeg traint om die 5 kilometer te kunnen halen. De app coacht je naar het einddoel, waarbij je kunt kiezen tussen vier verschillende virtuele trainers die je bijstaan tijdens het proces.

De app heeft daarnaast allerlei mogelijkheden aan boord die je ook bij de andere hardloop-apps tegenkomt. Zo kun je muziek luisteren, met gps je route bijhouden en via Facebook je voortgang delen met je vrienden. Het enige nadeel is dat de app niet gratis is: Android-gebruikers moeten 3,49 euro neerleggen terwijl je op een iPhone 2,99 euro af moet rekenen. Daar krijg je dan wel een heleboel begeleiding voor terug.

Download Couch to 5K voor Android en iPhone (3,49 euro)

4. iSmoothRun Pro

hardloop-appsDe laatste app uit de lijst is alleen voor iPhone beschikbaar, maar is wel één van de meest uitgebreide. De app is gericht op de ervaren hardloper die meer controle wil over zijn of haar eigen workouts. Je kunt dan ook helemaal naar eigen inzicht trainingen instellen. Daarnaast heeft iSmoothRun Pro ondersteuning voor een breed assortiment wearables ingebouwd, waaronder hartslagmeters die je op je borst draagt.

iSmoothRun Pro integreert daarnaast met andere diensten, waaronder Runkeeper. Op deze manier kun je op allerlei andere platformen gebruik maken van de controle die de app je biedt. Ook iSmoothRun Pro is niet gratis: de app is voor 4,99 euro te downloaden uit de App Store.

Download iSmoothRun Pro voor iPhone (4,99 euro)

Geschreven door Rick van der Veer

Techjournalist, geboren en getogen in Nijmegen. Groot fan van Android, smartphones en technologie, maar duikt ook net zo graag in de wereld van games.

Bekijk profiel