5 Chromecast-tips en apps om het meeste uit je streaming-apparaat te halen

5 Chromecast-tips en apps om het meeste uit je streaming-apparaat te halen

Video naar je televisie streamen is met de komst van de Chromecast een stuk simpeler en gebruiksvriendelijker geworden. Met deze vijf Chromecast tips haal je het meeste uit je apparaat. Naast de Chromecast tips geven we je ook nog wat leuke app-suggesties om te proberen.

Chromecast tips

1. Zorg voor een stabiele verbinding

Je wil natuurlijk zonder onderbrekingen kunnen genieten van je stream. Een stabiele verbinding is daarbij belangrijk en er zijn een paar simpele stappen die je hiervoor kunt ondernemen. Ten eerste is het handig je router in de buurt van je Chromecast te hebben staan. Ten tweede wil je graag de maximale bandbreedte ter beschikking hebben en kun je het gelijktijdig downloaden van grote bestanden dus het best vermijden. Tot slot is het ook handig om in de instellingen van je Chromecast de kwaliteit op standaard te zetten. Voor een stream van bijvoorbeeld Uitzending Gemist is de kwaliteit dan prima.

Chromecast tips

2. Gebruik Google Chrome

Is Google Chrome je favoriete browser of maak je zelfs gebruik van een Chromebook, dan heb je geluk. Via Instellingen > Extensies stuur je de inhoud van je browser direct naar je smart-tv. Extra handig als die inhoud niet de vorm van een video heeft, maar bijvoorbeeld een presentatie of slideshow is. Door je volledige scherm op deze manier op je tv te zetten kun je de Chromecast ook gebruiken om bijvoorbeeld een film af te spelen die je lokaal hebt opgeslagen, of om je foto's en video's snel te laten zien.

Apps voor Chromecast

3. Download Allcast

Mogelijk ben je de trotse eigenaar van een iPhone en vermoed je dat je aan een Chromecast weinig zult hebben, omdat Apple er geen integratie voor biedt. Gelukkig is er een oplossing in de vorm van Allcast, dat je ook via Apple-apparaten zeer gemakkelijk naar je smart-tv laat streamen. De gratis basis-versie voor iOS laat je slechts vijf minuten streamen per keer, maar voor 4,99 kun je de volledige variant ontgrendelen.

Chromecast tips

4. Download Google Play Music

De Chromecast is natuurlijk een Google-product, dus het ligt voor de hand dat Googles apps wel geschikt zijn voor het apparaat. Via Play Music stream je bijvoorbeeld direct alle beschikbare muziek naar je smart-tv. Je kunt de app een maand gratis uitproberen en betaalt daarna 9,99.

→ Download Google Play Music voor Android en iPhone (gratis)

5. Overige handige apps

Bovenstaande apps bieden ieder een specifieke functionaliteit (compatibiliteit met iOS en het gemakkelijk streamen van muziek). Er zijn echter nog veel meer apps die goed samenwerken met je Chromecast. Netflix en YouTube bijvoorbeeld, maar ook een wat minder bekende app als Gaming Cast, waarmee je kunt gamen terwijl je een smartphone als controller gebruikt. Leuk om op een groot scherm Pong te spelen, bijvoorbeeld. Gaming Cast is vooralsnog alleen voor Android beschikbaar voor €1,21. Als je op zoek bent naar andere Chromecast-apps kun je de officiële Chromecast-app van Google op je toestel zetten. Hier staat een handig overzicht met apps die het apparaatje ondersteunen, inclusief de Chromecast Audio die je kunt gebruiken om je speaker een upgrade te geven.

→ Download Gaming Cast voor Android (€1,21)

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel