Top 10: de beste high-end smartphones van 2021

Top 10: de beste high-end smartphones van 2021

Is het voor jou belangrijk om een snelle telefoon of de beste camera op je toestel te hebben? Dan is een high-end smartphone de beste keuze voor jou. Smartphone.nl geeft je een overzicht van de beste toestellen.

Wat is de beste high-end smartphone?

De beste camera, snelste processor en mooiste beeldkwaliteit. Als jouw smartphone een verlengde van jezelf is, kan deze maar beter goed zijn. Voor een high-end smartphone moet je misschien wat dieper in de buidel tasten, maar je haalt wel de allerbeste specificaties in huis. In dit overzicht zetten we (in willekeurige volgorde) de beste high-end toestellen op een rijtje.

1. iPhone 12 Pro Max – 1139 euro

De Apple iPhone 12 Pro Max is de beste iPhone van dit moment. Het toestel is groots, heeft de beste specificaties van het moment en ondersteunt features als 5G-internet. Je profiteert van alle fijne mogelijkheden van de iPhone en iOS en kan rekenen op zeker vijf jaar updates.

Met de iPhone 12 Pro Max betaal je weliswaar veel geld voor een smartphone, maar je kan vanwege de goede hardware en langdurige softwareondersteuning ook jaren vooruit.

Kom meer te weten over dit toestel door onze tweede indruk van de iPhone 12 Pro Max op onze zusterwebsite iPhoned te lezen. Hier vind je in de vergelijker ook de beste prijs van een iPhone 12 Pro Max met abonnement of een losse iPhone 12 Pro Max.

2. Samsung Galaxy S21 – 759 euro

Marktleider Samsung biedt de Galaxy S21 aan als interessantste beste smartphone. De telefoon is relatief betaalbaar, heeft een prachtig scherm en is goed met één hand te bedienen. Het toestel is erg snel, kan draadloos opladen en heeft goede camera's op de achterkant.

Ook fijn is de lange softwareondersteuning. Samsung garandeert vier jaar updates en geen enkele fabrikant van Android-smartphones doet het beter.

Op onze zusterwebsite Android Planet lees je de Samsung Galaxy S21 review. Ook vind je hier de laagste prijs als je de Samsung Galaxy S21 los wil of juist de Galaxy S21 met abonnement wil aanschaffen.

3. OnePlus 9 Pro – 849 euro

OnePlus startte als prijsvechter die compromissen sloot met zijn smartphones, maar biedt anno 2021 een premium toestel zonder bezuinigingen aan. Dat is de OnePlus 9 Pro, voorzien van een fantastisch scherm en de snelste oplader van het moment. Het toestel maakt mooie foto's met zijn Hasselblad-camera's, kan ook draadloos snel opladen en gebruikt de snelste processor die er is.

De software krijgt drie jaar versie-updates en vier jaar beveiligingsupdates. Het updatebeleid hoort hiermee tot het beste van Android-merken.

Check ook de uitgebreide OnePlus 9 Pro review of bekijk de videoreview. Ben je overtuigd? Hier vind je de scherpste prijs van een losse OnePlus 9 Pro. Of neem de OnePlus 9 Pro met abonnement.

4. Google Pixel 5 – 620 euro

Wil je een smartphone met een uitstekend updatebeleid? Dan is de Google Pixel 5 een goede keuze. Deze smartphone is van Google zelf, de uitgever van Android. Je kan daarom rekenen op de snelste updates, drie jaar lang.

De Pixel 5 zelf is lekker handzaam, heeft twee uitstekende camera's en gaat lang mee op een acculading. Ook de andere specificaties zijn goed, zoals 8GB werkgeheugen en de mogelijkheid om de smartphone draadloos op te laden.

Op Android Planet lees en bekijk je de Google Pixel 5 (video)review en vind je de beste prijs van de Pixel 5 met abonnement. Natuurlijk kun je de Pixel 5 ook los kopen.

5. Xiaomi Mi 11 – 705 euro

De Xiaomi Mi 11 is een topsmartphone van de Chinese prijsvechter. Speerpunten zijn de uitgebreide foto- en videomogelijkheden en de krachtige prestaties.

Xiaomi levert ook een hele snelle oplader mee, waardoor de accu in een minuut of veertig weer helemaal vol zit. De Mi 11 kan ook vlot draadloos opladen.

Houd er rekening mee dat de smartphone glad in de hand is en minimaal slechts twee jaar updates krijgt. Xiaomi rolt in de praktijk langer updates uit voor dure smartphones, maar wil zich hier niet op vastpinnen.

Bekijk ook de Xiaomi Mi 11 review of vergelijk de prijzen van de Mi 11 met abonnement. Hier vind je de laagste prijs van een losse Xiaomi Mi 11.

6. Sony Xperia 1 III – 1299 euro

Met de Sony Xperia 1 III haal je één van de duurste Android-smartphones in huis, en daarom gelukkig ook één van de beste. Het toestel valt op met zijn super scherpe 4K-oled-scherm met 120Hz-verversingssnelheid en heeft drie camera's met geavanceerde zoom. Ook kan de Xperia 1 III professionele foto's en video's maken dankzij de uitgebreide camera-apps.

De hardware is verder in lijn met de beste concurrenten en aangevuld met extra's als een koptelefoonpoort. Sony's updatebeleid is een aandachtspunt: de fabrikant garandeert maar twee jaar updates voor de dure telefoon en dat is kort.

Op zusterwebsite Android Planet lees je alles over de Sony Xperia 1 III. De smartphone is vanaf 15 juli te koop.

7. iPhone 12 mini – 669 euro

Wil je een iPhone maar vind je de 12 Pro Max te groot en/of te duur? Kijk dan eens naar de iPhone 12 mini. Die is de helft goedkoper en heeft een lekker compact scherm. Je kan de smartphone daarom goed met één hand bedienen.

De specificaties van het toestel zijn dik in orde en de smartphone is te koop in allerlei hippe kleuren. Apple belooft jaren updates voor de iOS-software, wat de iPhone 12 mini een toekomstbestendige keuze maakt.

Lees hier de iPhone 12 mini review en vergelijk de prijzen van de iPhone 12 mini met abonnement. De laagste prijs van een losse iPhone 12 mini vind je hier.

8. Samsung Galaxy S21 Ultra – 1049 euro

De allerbeste Samsung-smartphone van dit moment is de Galaxy S21 Ultra. Dit toestel heeft een enorm scherm, ondersteunt de handige S Pen en heeft geavanceerde zoomcamera's. Met die camera's zoom je in zonder dat je foto erop achteruit gaat. De smartphone is verder vliegensvlug, gaat lang mee op een acculading en laadt snel op.

De software krijgt bovendien vier jaar updates en dat is erg lang. Zeker in vergelijking met andere Android-smartphones.

Lees hier de Samsung Galaxy S21 Ultra review of vergelijk de prijzen van een losse Galaxy S21 Ultra. Hier vind je de beste deals als je de Galaxy S21 Ultra met abonnement wil.

9. Realme GT – 549 euro

Een onbekende naam in dit overzicht, maar zeker het overwegen waard: de Realme GT. Dit high-end toestel is bijzonder scherp geprijsd en biedt hele goede specificaties. Realme is een zustermerk van het bekende Oppo.

De Realme GT gebruikt een prachtig scherm, een hele snelle processor en kan opvallend vlug opladen via de usb-c-poort. Het flitsende ontwerp mag er ook zijn.

Een aandachtspunt is het updatebeleid, want Realme garandeert op dit moment maar twee jaar updates. Dat is aan de korte kant voor een dure smartphone. Mogelijk verlengt de fabrikant het updatebeleid gedurende de levensduur van de smartphone. Zustermerken Oppo en OnePlus hebben dat ook gedaan.

Bekijk op zusterwebsite Android Planet de Realme GT review of vergelijk de Realme GT los. Natuurlijk kun je de Realme GT ook met abonnement aanschaffen.

10. Oppo Find X3 Pro – 999 euro

De Oppo Find X3 Pro is Oppo's beste toestel van het moment. En dat merk je. De smartphone heeft een uitstekend scherm, heel veel werkgeheugen (12GB) en opvallend ruime opslagcapaciteit (256GB). De oplader is bovendien erg rap, waardoor de grote accu in een half uur helemaal vol is. Om die redenen is de Find X3 Pro één van de beste high-end smartphones.

En met de bijzondere microscoopcamera op de achterkant kun je objecten van heel dichtbij fotograferen. Geen enkele andere smartphone kan dit van zo dichtbij. Oppo garandeert drie jaar updates, wat gebruikelijk is in dit prijssegment.

Om een beter beeld van dit toestel te krijgen, kun je op zusterwebsite Android Planet de Oppo Find X3 Pro review lezen. Ook vergelijk je hier de laagste prijs van een Oppo Find X3 Pro los of de Find X3 Pro met abonnement.

Niet op zoek naar de beste high-end smartphone?

Er komen wekelijks smartphones uit, waardoor het lastig is om overzicht te bewaren. Daarom heeft onze redactie de beste smartphones van 2021 samengesteld, zodat je dat niet meer hoeft te doen. Wie krap bij kas zit, kan terecht bij onze lijst van beste budgetsmartphones, die voordelig geprijsd zijn. Echte fotografen nemen een kijkje bij de beste goedkope camerasmartphones.

Geschreven door Rens Blom

Freelance techjournalist uit Castricum die voor online en papieren media schrijft over elektronica, technologie en innovatie. Maakt in zijn vrije tijd graag strandwandelingen met de hond.

Bekijk profiel