De 5 beste smartphones voor senioren

De 5 beste smartphones voor senioren

Wie bij de tijd wil blijven, heeft een smartphone nodig. Je hebt dan de keuze uit een regulier toestel, of een telefoon die speciaal voor mensen op leeftijd is gemaakt. Deze senioren smartphones raden wij aan.

Wat is de senioren smartphone?

Een senioren smartphone biedt alle gemakken van een moderne telefoon, maar dan zonder gepriegel met onleesbare tekst en kleine icoontjes. De toestellen hebben daarom vaak een lekker groot scherm, eenvoudig te bedienen knoppen en niet te veel poespas.

Toch zijn ze wel van alle gemakken voorzien. Bellen, e-mails versturen, Facebook en WhatsApp'en met de (klein)kinderen: het kan allemaal. Met een paar kleine aanpassingen zijn vrijwel alle merken telefoons te gebruiken als senioren smartphone. Deze toestellen raadt de redactie van Smartphone.nl aan.

Beste senioren smartphone van 2019: een top 5

  1. Doro 8040
  2. Nokia 3.1
  3. Motorola G6 Play
  4. iPhone 7
  5. Samsung Galaxy S8

1. Doro 8040 beste senioren smartphone doro 8040

De Doro 8040 is een telefoon zonder poespas. Het toestel blinkt uit in zijn eenvoudige bediening met grote knoppen. Zo kun je bellen door op een foto van een familielid te drukken en zit er een noodknop aan de zijkant, die automatisch een familielid inschakelt als u hulp nodig heeft.

Plus- en minpunten

+ Zeer eenvoudige bediening
+ Speciaal voor senioren gemaakt
+ Assistentieknop voor noodgevallen
+ Bediening op afstand mogelijk

– Toestel is relatief traag
– Lomp ontwerp

Lees verder over de Doro 8040 op zusterwebsite Android Planet. Hier vind je ook de goedkoopste prijs van de Doro 8040.

2. Nokia 3.1 beste senioren smartphone nokia 3.1

Nokia is al decennia een vertrouwde naam en staat garant voor een robuuste bouwkwaliteit. De Nokia 3.1 kan tegen een stootje en de tekstweergave is aan te passen, zodat alles goed leesbaar is. Ook blijven gegevens veilig dankzij de maandelijkse beveiligingsupdates.

Plus- en minpunten

+ Sterke behuizing
+ Garantie op veiligheidsupdates
+ Groot scherm
+ Redelijk goedkoop

– Scherm is niet de beste kwaliteit
– Niet speciaal gemaakt voor senioren

Op Android Planet lees je de Nokia 3.1 review, waarin we het toestel hebben gekeurd. Ook vind je hier de beste aanbiedingen voor de Nokia 3.1.

3. Motorola Moto G6 Play beste senioren smartphone motorola moto g6 play

Ben je een beetje thuis in de wereld van smartphones? Dan is de Motorola Moto G6 Play een aanrader. Dit toestel is niet speciaal voor senioren gemaakt, maar wel lekker snel en veel instellingen zijn naar wens aanpasbaar. Dankzij de forse accu gaat hij bovendien lekker lang mee en het ontwerp oogt verzorgd.

Plus- en minpunten

+ Prima prijs-kwaliteitverhouding
+ Lange accuduur
+ Fraai ontwerp
+ Relatief goedkoop

– Krijgt niet veiligheidsupdates
– Niet speciaal gemaakt voor senioren

U leest meer over het toestel in onze Motorola Moto G6 Play review op Android Planet. Daar vind u ook de actuele prijzen voor de Moto G6 Play.

4. iPhone 7 beste senioren smartphone iphone 7

De iPhone 7 is inmiddels een paar jaar oud, maar nog steeds erg krachtig. Extra fijn is dat het besturingssysteem logisch en overzichtelijk in elkaar zit. Bovendien kun je veel instellingen zelf aanpassen, zoals de tekstgrootte, contrasten voor beter aflezen van het scherm en het groter maken van icoontjes.

Plus- en minpunten

+ Simpel te bedienen
+ Waterdichte behuizing
+ Goede camera en snelheid
+ Snelle updates

– Relatief duur
– Voor sommige senioren veel onnodige functies

Op onze zustersite iPhoned lees je verder over het toestel in de iPhone 7 review. Daar staan ook de laagste prijs voor de iPhone 7.

5. Samsung Galaxy S8 beste senioren smartphone samsung galaxy s8

De Samsung Galaxy S8 is met zijn voorkantvullende scherm een lust voor het oog. Bovendien is het toestel ontzettend rap en maakt hij uitstekende foto's, zowel aan de voor- als achterkant. Verder beschikt de Galaxy S8 over een speciale eenvoudige stand, waardoor icoontjes en tekst beter leesbaar zijn.

Plus- en minpunten

+ Snelle telefoon
+ Goede camera
+ Makkelijk te bedienen dankzij speciale eenvoudige stand

– Fors prijskaartje
– Voor veel senioren teveel van het goede

In onze Samsung Galaxy S8 review op Android Planet lees je alles over de senioren smartphone. Ook voor de laagste Samsung Galaxy S8 prijs ben je hier aan het juiste adres.

Meer goede smartphones

Er komen wekelijks smartphones uit, waardoor het lastig is om overzicht te bewaren. Daarom heeft onze redactie de beste smartphones van 2019 samengesteld, zodat je dat niet meer hoeft te doen. Wie krap bij kas zit kan terecht bij onze lijst van beste budgetsmartphones, die voordelig geprijsd zijn. Echte fotografen nemen een kijkje bij de beste goedkope camerasmartphones.

Geschreven door Michel van 't Klaphek

Freelance journalist die graag schrijft over technologie en privacy, de zakelijke kant van smartphones en de mensen achter de industrie. Daarnaast fanatiek sporter en bijna afgestudeerd als economisch geograaf.

Bekijk profiel