De 5 beste smartphones voor kinderen

De 5 beste smartphones voor kinderen

Op een bepaald moment zijn je kinderen toe aan hun eigen smartphone. Dan is niet alleen een vriendelijke prijs, maar bijvoorbeeld ook een goede beveiliging of grote accu handig. Welk toestel de beste smartphone voor kinderen is, lees je in dit overzicht.

Wat is de beste smartphone voor kinderen?

Kinderen kunnen in hun enthousiasme niet altijd even voorzichtig met hun spullen omgaan. Wanneer ze oud en wijs genoeg zijn voor een eigen telefoon, is het daarom fijn als deze niet teveel kost en tegen een stootje kan. In dit overzicht zetten we betaalbare smartphones voor kinderen op een rijtje.

1. Samsung Galaxy A10 – 149 euro

beste smartphone voor kinderen

De Samsung Galaxy A10 heeft een lekker groot 6,2 inch-scherm en een flink 3400 mAh-accu. Deze gaat met gemak een volle dag mee. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je zoon of dochter onbereikbaar is door een lege accu. Het toestel heeft geen vingerafdrukscanner. Een pluspunt is dat Samsung regelmatig beveiligingsupdates uitbrengt. Met een prijs van zo'n 150 euro hoef je bovendien niet te diep in de buidel te tasten.

Samsung Galaxy A10 kopen

2. Nokia 1 Plus – 99 euro

beste smartphone voor kinderen

De Nokia 1 Plus is specifiek gericht op mensen die hun eerste smartphone gaan kopen. Je vindt er geen hele krachtige chip of geweldige camera op terug, maar wel een aardig 5,45 inch-scherm en Android One. Dat betekent dat de software is zoals Google deze bedoeld heeft. Je kan rekenen op drie jaar lang regelmatige beveiligingsupdates en twee grote software-updates. Met de beveiliging zit het op dit toestel dus wel snor, en ook de prijs is enorm aantrekkelijk.

Nokia 1 Plus kopen

3. Motorola Moto E5 Plus – 139 euro

beste smartphone voor kinderen

De Motorolo Moto E5 Plus is een fijn instapmodel voor kinderen, met name door zijn grote accu. Dit toestel heeft een accu van 5000 mAh. Dat is bijna twee keer zo groot als andere smartphones in deze prijsklasse. Hier kan je kind gemakkelijk twee dagen mee vooruit op één acculading. Daarnaast zit er een prima 12 megapixel-camera achterop en brengt ook Motorola regelmatig updates uit. Het toestel oogt wat lomp, maar kan daarom ook tegen een stootje.

Motorola Moto E5 kopen

4. iPhone 7 – vanaf 244 euro

beste smartphone voor kinderen

Apple staat erom bekend dat het de privacy van zijn gebruikers erg serieus neemt. Wil je graag dat de privacy van je kind ook mét smartphone zo goed mogelijk gewaarborgd blijft, dan is een iPhone een goede optie. De iPhone 7 is een toestel dat de komende paar jaar nog kan rekenen op updates en een prima accuduur voor gemiddeld gebruik heeft.

Het nadeel aan Apple-apparaten is de prijs, want voor dit toestel betaal je wel iets meer dan een goedkoop Android-toestel. Met het oog op de prijs is het daarom interessant om het toestel refurbished aan te schaffen. Zo is de iPhone 7 al vanaf 244 euro verkrijgbaar.

iPhone 7 kopen

5. Xiaomi Mi A2 Lite – 158 euro

beste smartphone voor kinderen

De Xiaomi Mi A2 Lite is het duurste Android-toestel uit dit rijtje, maar heeft ook relatief uitgebreide hardware. Deze is bijvoorbeeld erg geschikt als je kind al wat ouder is en ook graag features als een dubbele camera wil. Dankzij Android One ben je verzekerd van regelmatige updates en kijkt je kind gemakkelijk YouTube-filmpjes op het 5,8 inch-scherm met full hd-resolutie.

Xiaomi Mi A2 Lite kopen

Heb je de ideale smartphone voor jouw kind gevonden? Lees dan ook waar je op moeten letten bij een telefoonabonnement voor kinderen.

Geschreven door Florence Peeters

Techjournalist uit Cuijk. Spitst oren voor smartphones, innovatie en big data in alle vormen. Wordt ook gelukkig van sport, reizen en muziek.

Bekijk profiel