Zo schakel je app-meldingen uit op je smartphone

Zo schakel je app-meldingen uit op je smartphone

Dankzij binnenkomende meldingen weet je precies wie of welke applicatie jou wil bereiken. Niet alle notificaties zijn echter gewenst. Smartphone.nl laat zien hoe je deze meldingen uitschakelt op je iPhone, Android of Windows Phone.

Ongewenste meldingen uitschakelen

De optie om meldingen uit te schakelen kan enorm handig zijn als je gewoonweg niet gestoord wil worden door een app, maar ‘m wel graag gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan gratis games, die om de haverklap vragen of je de betaalde versie wilt kopen. Via de stappen hieronder zet je app-meldingen uit.

Meldingen uitschakelen op je Android

meldingen uitschakelenVia het instellingenmenu van je Android-toestel heb je de mogelijkheid om per app de meldingen uit te schakelen.  Ga hiervoor naar het instellingenscherm zit en druk op het kopje ‘Apps'.

Je Android-toestel toont een overzicht van alle applicaties die op jouw smartphone staan. Druk vervolgens op de app(s) die jij wil uitschakelen, door in het vervolgscherm het vinkje bij ‘Meldingen weergeven' weg te halen.

Meldingen uitschakelen op je iPhone

meldingen uitschakelenVanaf iOS 8 is het mogelijk om app-meldingen definitief uit te schakelen. In voorgaande versies kwam het nog wel eens voor dat het uitzetten van notificaties niet werkte, waardoor je ze alsnog te zien kreeg.

Om app-meldingen definitief uit te zetten, ga je naar ‘Instellingen' en druk je op ‘Berichtgeving'. Op het scherm staat een overzicht van alle applicaties die toestemming hebben om meldingen weer te geven. Wanneer je geen notificaties van een app wil binnenkrijgen, tik je op het betreffende icoontje. Hierna zie je bovenaan de optie ‘Sta berichtgeving toe’ staan. Schakel je deze uit, dan zal je voortaan niet meer lastig gevallen worden door deze app.

Meldingen uitschakelen op je Windows Phone

meldingen uitschakelenOok op je Windows Phone zijn meldingen per app uit te zetten. Ben je in het bezit van Windows 10 op je smartphone, dan zet je meldingen uit door naar het instellingenscherm te gaan, op ‘Systeem' te drukken en daarna in het kopje ‘Meldingen en acties' te selecteren welke apps je moet uitschakelen.

Draait je toestel op Windows Phone 8.1, dan werkt het iets anders. Ga naar ‘Instellingen' en druk daarna op ‘Meldingen & acties' om notificaties uit te zetten. Softwareversies ouder dan Windows 8.1 ondersteunen de optie helaas niet.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel