Jong geleerd, oud gedaan: alles over telefoon abonnementen voor kinderen

Jong geleerd, oud gedaan: alles over telefoon abonnementen voor kinderen

Steeds meer kinderen hebben een telefoon met abonnement. Dit is niet alleen leuk, maar vaak ook gewoon handig. Ben jij op zoek naar een telefoon abonnement voor kinderen? Dit is alles wat je moet weten.

Telefoon abonnement voor kinderen

De meeste kinderen weten meer van smartphones dan hun ouders, maar dat geldt niet per se voor de kosten. De generatie van nu groeit op in een wereld van Instagram, TikTok en WhatsApp en staat er niet altijd bij stil dat mobiel internet geld kost. Voorkom onaangename verrassingen en let goed op tijdens het afsluiten van een telefoon abonnement voor kinderen. Dit zijn de belangrijkste aandachtspunten per provider.

Let hierop bij het afsluiten van een mobiel abonnement voor je kind

1. Houd het verbruik in de gaten

Om het verbruik van je kind in de gaten te houden, is het verstandig om de app van de provider op jouw Android-smartphone of iPhone te zetten. Sommige providers bieden ook de optie om het nummer van je kroost aan jouw account te koppelen, waardoor je alles op één plek kunt beheren.

Telefoon abonnement kinderen

2. Stel een limiet in

Bij Simpel en Youfone kun je voor €0,50 per maand een bel-, sms- en internetplafond voor je kind instellen. Zodra hij of zij de bundel heeft opgebruikt, stopt de verbinding automatisch en is bellen, sms'en of internetten niet meer mogelijk. Het is nog wel mogelijk om je kind te bellen of sms'en.

Bij Tele2 kun je als ouder drie nummers doorgeven die altijd bereikbaar zijn, zoals jouw nummer, dat van je partner en oma/opa. Ben biedt een gratis internetplafond aan, waardoor dit een interessant telefoon abonnement voor kinderen is. Ook heeft Ben als enige provider een app die jouw kind verantwoordelijk met zijn of haar smartphone leert omgaan: Ben kind.

3. Extra bundel kopen bovenop het telefoon abonnement voor kinderen

Het is misschien niet pedagogisch verantwoord, maar wanneer je kind zijn of haar belminuten, sms'jes en MB's heeft opgebruikt, is het meestal voordeliger om een extra bundel aan te schaffen. Buitenbundeltarieven lopen namelijk nogal snel in de papieren.

4. Houd een oogje in het zeil

Wil je niet alleen het belgedrag van je kind kunnen controleren, maar ook een oogje in het zeil houden op de rest van zijn of haar smartphone-gebruik? Dan is Family Link het proberen waard. Met deze Google-app stel je als het ware digitale huisregels in, en kun je bijvoorbeeld een limiet op apps zetten en bepaalde programma's blokkeren. Lees verder over Family Link op onze zustersite Android Planet, of download de app via de link hieronder:

→ Download Family Link voor Android (gratis)

→ Download Family Link voor iOS (gratis)

Geschreven door Michel van 't Klaphek

Freelance journalist die graag schrijft over technologie en privacy, de zakelijke kant van smartphones en de mensen achter de industrie. Daarnaast fanatiek sporter en bijna afgestudeerd als economisch geograaf.

Bekijk profiel