Tip: zo blokkeer je telefoonnummers op je Android of iPhone

Tip: zo blokkeer je telefoonnummers op je Android of iPhone

Als je vaak wordt lastig gevallen door bepaalde personen of bedrijven, dan kun je deze telefoonnummers blokkeren. In dit artikel lees je hoe dit werkt op je iPhone of Android-toestel.

Telefoonnummers blokkeren op Android

Een telefoonnummer blokkeren op Android is vrij simpel. Wel moet je checken of het een normaal of een privé/onbekend telefoonnummer is, omdat het blokkeren op een andere manier werkt. Op de meeste recente Android-toestellen zit een optie waarmee je contacten aan een blokkeerlijst kunt toevoegen. De makkelijkste manier is om het telefoonnummer op te slaan, op het menu te tikken en ervoor te kiezen dat het nummer direct naar je voicemail wordt doorgeschakeld.

telefoonnummers-blokkeren-2Dit kan vooral handig wanneer je je voicemail hebt gedeactiveerd, omdat de betreffende nummers je dan niet kunnen bereiken. Gebruik je je voicemail wel, dan kunnen de betreffende personen en bedrijven nog steeds een bericht achterlaten. Het verschilt per provider hoe je je voicemail uitschakelt, dus we raden aan om de website van je provider te raadplegen.

Smartphones met Android 7.0 (Nougat) hebben een optie waarmee je nummers direct aan een blokkeerlijst kunt toevoegen. Volg daarvoor de onderstaande stappen.

  1. Open de Telefoon-app op je smartphone en kies voor het menu rechtsboven (drie puntjes, naast het microfoontje);
  2. Tik op ‘Instellingen’ en kies vervolgens voor ‘Oproepen blokkeren’;
  3. Voeg vervolgens de nummers toe die je wil blokkeren.

Een onbekend telefoonnummer is wat moeilijker te blokkeren, omdat je dan alle onbekende nummers blokkeert. Met de gratis app Mr. Number kun je dat alsnog doen.

Telefoonnummers blokkeren op je iPhone

Ook op een iPhone is het simpel om een telefoonnummer te blokkeren. Volg onderstaande stappen als je niet meer gestoord wil worden.

  1. Open de Telefoon-app op je iPhone en ga naar het tabblad ‘Recent’;
  2. Tik naast het nummer dat je wil blokkeren op de ‘i’, swipe naar beneden en kies ‘Blokkeer deze beller’;
  3. Bevestig je keuze door op ‘Blokkeer contact’ te tikken.

Ook op de iPhone is het lastig om een onbekend of anoniem nummer te blokkeren. Wel kun je ervoor kiezen door alleen oproepen van contacten te staan, door naar ‘Instellingen > Niet storen’ te gaan. Hierbij is het helaas wel zo dat ook andere (belangrijke) telefoontjes dan niet meer door komen.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel