Verwachte smartphones 2022: naar deze modellen kijken we uit

Verwachte smartphones 2022: naar deze modellen kijken we uit

In 2022 komen er weer tientallen nieuwe smartphones uit. Maar welke toestellen worden écht de moeite waard? Smartphone.nl zet de verwachte smartphones in 2022 onder elkaar waar we naar uitkijken.

Verwachte nieuwe smartphones in 2022: veel moois in aantocht

Van OnePlus en Xiaomi tot Samsung en Apple: alle bekende merken komen in 2022 weer met opvolgers van hun populaire toestellen. Budgetmodellen, midrangers en vlaggenschepen: de keuze wordt ongetwijfeld reuze. Voorkom keuzestress en check hieronder (in willekeurige volgorde) de verwachte smartphones waar we in 2022 het meest reikhalzend naar uitkijken.

1. Samsung Galaxy S22-serie

Wanneer verwacht: februari

Veel mensen kijken logischerwijs uit naar de Samsung Galaxy S22-serie, want Samsung is de grootste smartphonefabrikant. Het lijkt er sterk op dat de S22 in drie smaken uitkomt: een kleinere en goedkopere S22, een grotere S22 Plus en een enorme S22 Ultra met de beste specificaties. De Ultra zou ook met een styluspennetje krijgen waarmee je (aan)tekeningen kan maken. Het toestel doet hiermee denken aan een Galaxy Note-smartphone.

Grote veranderingen ten opzichte van de S21-serie lijken er niet te komen. De S22-modellen worden wat sneller dankzij een nieuwe processor, draaien direct op Android 12 en kunnen mogelijk sneller opladen. Volgens de geruchten presenteert Samsung de Galaxy S22-reeks op 8 februari en kun je de smartphones vanaf 18 februari kopen.

2. Apple iPhone 14-serie

Wanneer verwacht: september

Apple presenteert de nieuwste generatie iPhones steevast in het najaar, waarschijnlijk weer in september. Dat duurt dus nog even, maar er is genoeg om naar uit te kijken. Want hoewel de iPhone 13-serie van 2021 erg goed bevalt, lijken de toestellen qua ontwerp en specificaties erg veel op de iPhone 12-reeks. Gaat de iPhone 14-serie meer vernieuwing brengen?

Geruchten beweren dat de iPhone 14 ondersteuning krijgt voor het snelle Wifi 6E, misschien overstapt van Lightning naar een usb-c-poort en een klein gaatje in het scherm gebruikt voor de selfiecamera. Daarnaast zou de smartphone een hele nieuwe 48 megapixel-camera op de achterkant krijgen.

3. Google Pixel 6a

Wanneer verwacht: nog onbekend

Google heeft de Pixel 6 en 6 Pro in oktober 2021 uitgebracht en zou ook werken aan een Pixel 6a. Die wordt goedkoper, maar hoeveel is nog onduidelijk. De Pixel 6 start bij 649 euro. Interessant is dat bronnen claimen dat de Pixel 6a dezelfde, hele snelle processor krijgt als de Pixel 6 (Pro). Het toestel zou ook een bijna identiek uiterlijk hebben, maar met een iets kleiner 6,2 inch-scherm.

De camera's zijn wel anders, aldus de geruchten. De Pixel 6a zou de camera's van de Pixel 5 gebruiken, waar de Pixel 6 nieuwe en betere camera's hebben. Het is nog niet duidelijk wanneer Google de Pixel 6a wil aankondigen.

4. Samsung Galaxy A53

Wanneer verwacht: maart

De Samsung Galaxy A52 en A52s behoren tot de populairste Android-smartphones van 2021, voornamelijk vanwege de goede prijs-kwaliteitsverhouding. We zijn daarom erg benieuwd wat Samsung in petto heeft met de Galaxy A53, die waarschijnlijk in maart het levenslicht ziet. Het toestel heeft namelijk grote schoenen om te vullen, maar moet ook betaalbaar zijn.

Het is aannemelijk dat Samsung de Galaxy A53 voorziet van een snellere processor, betere camera's en mogelijk een snellere oplader voor de accu. De smartphone draait uit de doos op Android 12 en krijgt vier jaar updates.

5. OnePlus 10-serie

Wanneer verwacht: maart/april

De vijfde smartphone waar we erg naar uitkijken, zijn er eigenlijk twee. Namelijk de OnePlus 10 en 10 Pro, de opvolgers van de OnePlus 9 en 9 Pro van 2021. De OnePlus 10-modellen komen naar verwachting in maart of april uit en kunnen volgens de geruchten veel sneller opladen. Dankzij de 125 Watt-laadtechniek moet het volledig opladen van de accu minder dan twintig minuten duren. De toestellen krijgen daarnaast een nieuwe Snapdragon 8 Gen 1-processor, betere camera's en een nieuw ontwerp.

Ook interessant aan de OnePlus 10-serie wordt de software. De Android 12-software is qua uiterlijk en features namelijk niet alleen gebaseerd op de visie van OnePlus, maar ook op die van zusterbedrijf Oppo. De OnePlus 10 en 10 Pro worden de eerste smartphones met deze vernieuwde softwarelaag.

Geschreven door Rens Blom

Freelance techjournalist uit Castricum die voor online en papieren media schrijft over elektronica, technologie en innovatie. Maakt in zijn vrije tijd graag strandwandelingen met de hond.

Bekijk profiel