Verwachte smartphones 2021: naar deze modellen kijken we uit

Verwachte smartphones 2021: naar deze modellen kijken we uit

In 2021 komen er weer honderden nieuwe smartphones uit. Maar welke toestellen worden écht de moeite waard? Smartphone.nl zet de verwachte smartphones in 2021 onder elkaar waar we naar uitkijken.

Verwachte nieuwe smartphones in 2021: veel moois in aantocht

Van OnePlus en Xiaomi tot Samsung en Apple: alle bekende merken komen dit jaar weer met opvolgers van hun populaire toestellen. Budgetmodellen, midrangers en vlaggenschepen: de keuze wordt ongetwijfeld reuze. Voorkom keuzestress en check hieronder (in willekeurige volgorde) de verwachte smartphones waar we in 2021 het meest reikhalzend naar uitkijken.

1. Samsung Galaxy Z Fold 3

Wanneer verwacht: juli of augustus

De Samsung Galaxy Z Fold 3 wordt de nieuwste vouwsmartphone en ziet waarschijnlijk in juli of augustus het levenslicht. Het toestel krijgt een scherm dat openvouwt als een boek en zo een groter schermoppervlak biedt dan een reguliere smartphone. Voorop zit een kleiner scherm voor als je snel iets wil typen. Het wordt Samsungs derde generatie vouwtelefoon, voorzien van een nog steviger scharnier en robuuster display.

Ook krijgt de Z Fold 3 krachtigere hardware, een verbeterde batterij en ondersteunt hij weer features als 5G-internet. De Z Fold 3 draait uit de doos op Android 11 en krijgt drie jaar versie-updates en vier jaar beveiligingsupdates.

2. Apple iPhone 13-serie

Wanneer verwacht: september

Apple presenteert de nieuwste generatie iPhones dit najaar, vermoedelijk in september. De precieze naam is nog onbekend, maar het lijkt de iPhone 13 te worden. Grote kans dat de smartphonereeks bestaat uit de iPhone 13, 13 Pro, 13 Pro Max en 13 mini. De telefoons volgen de iPhone 12-modellen op en lijken een relatief kleine upgrade te worden. Grote verbeteringen zou Apple niet doorvoeren.

Zo zou de notch bovenin het scherm iets kleiner zijn, krijgen de toestellen grotere cameralenzen en een iets dikkere behuizing. Mogelijk presenteert Apple ook een nieuwe kleur voor de iPhone. Een veelgevraagde feature waar nog onduidelijkheid over bestaat, is de komst van een 120Hz-scherm. Zo’n scherm vernieuwt zich 120 keer per seconde, wat soepeler beeld oplevert dan het huidige 60Hz-scherm van de iPhone. Mogelijk bewaart Apple het 120Hz-display echter voor de verwachte smartphones in 2022.

3. Google Pixel 6-reeks

Wanneer verwacht: oktober

Google’s Pixel 6-reeks lijkt in oktober te debuteren en moet radicaal anders worden dan de Pixel 5 van vorig jaar. Geruchten wijzen op een vernieuwend ontwerp met hippe kleuren en een modern camera-eiland. De camera’s zouden ook flink beter zijn dan die van de Pixel 5. Google zou twee smartphones willen introduceren, de Pixel 6 en 6 Pro. De Pro-uitvoering krijgt drie camera’s, de reguliere Pixel 6 moet het met twee camera’s doen.

Ook onder de motorkap zou de Pixel 6-serie interessante veranderingen doorvoeren. De smartphones krijgen naar verluidt een door Google zelf ontwikkelde processor die sneller en energiezuiniger moet zijn dan andere processors. Google zou ook werken aan een krachtigere oplader en lanceert de toestellen met Android 12. Je kan rekenen op drie jaar updates.

4. Huawei P50

Wanneer verwacht: juli

Huawei heeft in 2021 nog geen nieuwe smartphones in Europa gelanceerd, wat alles te maken heeft met het Amerikaanse handelsverbod waar het bedrijf onder gebukt gaat. Huawei-smartphones mogen sinds 2019 geen gebruik meer maken van de bekende Android-versie met Google-software en Huawei kan de software moeilijker updaten. De fabrikant heeft daarom een eigen besturingssysteem ontwikkeld met de naam Harmony OS. De Huawei P50-serie worden de eerste smartphones die op Harmony OS draaien in plaats van Android.

De P50-reeks wordt naar verwachting eind juli gepresenteerd en zou bestaan uit de P50, P50 Plus en P50 Pro Plus. Deze smartphones krijgen een opvallende cameramodule op de achterkant, bestaande uit twee grote eilanden met totaal vier lenzen. Geruchten claimen dat de camera’s een hele grote sensor gebruiken en daarom betere foto’s maken in het donker. Huawei voorziet de toestellen van high-end-specificaties. Het is nog niet duidelijk of de smartphones in Nederland uitkomen. Bovenstaande afbeelding is door Huawei zelf verspreid.

5. OnePlus Nord 2

Wanneer verwacht: juli

De vijfde smartphone waar we erg naar uitkijken, is de opvolger van de OnePlus Nord. Die verscheen in juni 2020 en naar verwachting presenteert OnePlus de Nord 2 ook in juli. De Nord werd een verkoopsucces vanwege zijn goede prijs-kwaliteitsverhouding en scherpe prijs (vanaf 399 euro). De Nord 2 krijgt naar verwachting een mooier 120Hz-scherm, een nieuwere MediaTek-processor en betere camera’s op de achterkant.

OnePlus Nord

De OnePlus Nord

Naar alle waarschijnlijkheid krijgt het toestel ook een krachtigere oplader die de accu sneller oplaadt. De Nord 2 draait uit de doos op Android 11 en kan vermoedelijk rekenen op twee versie-updates en drie jaar beveiligingsupdates. Een verkoopprijs van de OnePlus Nord 2 is nog niet bekend.

Geschreven door Rens Blom

Freelance techjournalist uit Castricum die voor online en papieren media schrijft over elektronica, technologie en innovatie. Maakt in zijn vrije tijd graag strandwandelingen met de hond.

Bekijk profiel