Top 5: dit zijn de beste budget-smartphones onder de 250 euro

Top 5: dit zijn de beste budget-smartphones onder de 250 euro

“Wat is de beste budget-smartphone van 2021?” Die vraag krijgen wij op de redactie van Smartphone.nl regelmatig gesteld. Dit zijn onze favorieten van onder de 250 euro. Is je budget niet zo groot? Check dan onze lijst met de goedkoopste smartphones, dan ben je klaar voor een paar tientjes.

Wat is de beste budget-smartphone van 2021?

  1. Xiaomi Poco M3
  2. Samsung Galaxy A41
  3. Oppo A72
  4. Motorola Moto G 5G Plus
  5. Xiaomi Poco X3 NFC

1. Xiaomi Poco M3

De Poco M3 is een betaalbare smartphone (149 euro) met een groot full-hd-scherm, veel opslaggeheugen (64 GB) en extra's als een infraroodsensor om je televisie te bedienen. Het toestel is lekker snel, heeft een mooi ontwerp en draait op Android met MIUI. De MIUI-schil van Xiaomi is gebruiksvriendelijk maar even wennen, ook omdat de software druk overkomt en advertenties bevat.

Plus- en minpunten

+ Vlotte prestaties
+ Luxe ontwerp
+ Fraai scherm

– Drukke MIUI-software
– Beperkte camera's

Lees verder in de uitgebreide Poco M3 review op onze zustersite Android Planet.

2. Samsung Galaxy A41

Als je een voordelige smartphone in een compact jasje zoekt, is de Samsung Galaxy A41 het overwegen waard. Dit toestel is lekker handzaam en licht, en heeft een mooi oled-scherm met full-hd-resolutie. Ook prettig is Samsungs updatebeleid. De fabrikant garandeert twee Android-updates en vier jaar beveiligingsupdates.

Plus- en minpunten

+ Updatebeleid
+ Handzaam
+ Mooi oled-scherm

– Niet de beste accuduur
– Prestaties niet fantastisch

Check ook de Samsung Galaxy A41 review op Android Planet. De videoreview bekijk je hier.

3. Oppo A72

Met de Oppo A72 haal je een scherp geprijsde smartphone met een zee aan opslaggeheugen in huis. Het geheugen is namelijk 128GB groot. Het toestel beschikt verder over krachtige specificaties, gaat lang mee op een acculading en krijgt twee jaar updates.

Plus- en minpunten

+ Veel opslaggeheugen
+ Complete hardware
+ Lange accuduur

+ Oppo's ColorOS-schil is zwaar

4. Motorola Moto G 5G Plus

Motorola's Moto G 5G Plus is een betere variant van de Moto G 5G, maar bijna even duur. Een goede koop dus, ook vanwege de lange accuduur, het mooie 90Hz-scherm en de fijne software-ervaring.

Ook heeft de smartphone prima camera's. Het updatebeleid van Motorola is wel minder goed dan dat van de concurrentie.

Plus- en minpunten

+ Goede camera's
+ Mooi 90Hz-scherm

– Updatebeleid

Check de Motorola Moto G 5G Plus review op Android Planet.

5. Xiaomi Poco X3 NFC

Poco X3 NFC

De Poco X3 NFC van Xiaomi valt vooral op met zijn scherpe prijs-kwaliteitsverhouding. De smartphone heeft een mooi, groot 120Hz-scherm dat heel soepel oogt en het toestel sneller doet overkomen. De Poco X3 NFC is voorzien van een snelle processor, liefst 6GB werkgeheugen en een grote accu die vlot oplaadt. De MIUI-schil over Android is een aandachtspunt vanwege de visuele aanpassingen en getoonde reclames. Desalniettemin valt er goed te werken met de software.

Plus- en minpunten

+ Prachtig 120Hz-scherm
+ Prestaties
+ Goede camera's

– MIUI-schil ligt niet iedereen

Lees de hele Poco X3 NFC review op Android Planet.

Wat is de beste budget-smartphone van meer dan een jaar oud?

Een oudere telefoon kopen is goed voor je portemonnee. Deze toestellen kunnen nog prima mee, worden geüpdatet en zijn bovenal scherp geprijsd. Dit zijn de beste budget-smartphones die vóór 2021 zijn uitgebracht.

1. Motorola Moto G8 Power

De Motorola Moto G8 Power heeft een lange accuduur, een mooi scherm en krijgt Android 11. Als je liever een nieuwer model zoekt, is de Moto G9 Power het bekijken waard. De G8 Power is goedkoper en nog steeds een fijne keuze. Ben je benieuwd?

Lees verder in de Motorola Moto G8 Power review op Android Planet.

2. Xiaomi Redmi 9

Met de Xiaomi Redmi 9 krijg je een smartphone met een klein prijsje, groot scherm en goede accuduur. Het toestel krijgt zo'n twee jaar updates en heeft vier camera's op de achterkant. Nieuwsgierig geworden?

Check hier onze Xiaomi Redmi 9 review.

3. Toestel

De Nokia 3.4 is lekker betaalbaar en maakt indruk met zijn Android One-software. Je bent hiermee verzekerd van twee versie-updates (Android 11 en 12) en drie jaar beveiligingsupdates. De specificaties van de smartphone zijn eenvoudig, maar goed genoeg. Meer weten?

Onze Nokia 3.4 review lees je op Android Planet.

Geschreven door Michel van 't Klaphek

Freelance journalist die graag schrijft over technologie en privacy, de zakelijke kant van smartphones en de mensen achter de industrie. Daarnaast fanatiek sporter en bijna afgestudeerd als economisch geograaf.

Bekijk profiel