Tip: zo gebruik je Popcorn Time op je Android of iPhone

Tip: zo gebruik je Popcorn Time op je Android of iPhone

Popcorn Time is de laatste maanden vaak in het nieuws geweest. Momenteel maken ruim anderhalf miljoen Nederlanders gebruik van de illegale filmdienst en dat aantal groeit nog dagelijks. Met de Popcorn Time-app kun je ook mobiel kijken naar je favoriete films en series.

Om gebruik te maken van de streamingdienst hoef je niet per se een pc te hebben; ook voor Android en iOS zijn er mogelijkheden om kosteloos je favoriete films en series te checken. Hieronder laten we je zien wat je moet doen.

Popcorn Time Android

popcorn time-appHeb je een Android-toestel als de Samsung Galaxy S8 (of een ouder model), dan is het relatief om de Popcorn Time-app werkend te krijgen. Via https://popcorn-time.to/ kun je de app downloaden, mits jouw toestel beschikt over Android 4.0 of nieuwer.

Je downloadt dan het installatiebestand voor Android, dat je vervolgens handmatig kan installeren door het te openen. Zorg wel van tevoren dat de functie ‘installeren van onbekende bronnen toestaan’ is ingeschakeld. Deze optie is veelal te vinden via Instellingen > Beveiliging > Onbekende bronnen.

Popcorn Time iOS

popcorn time ios

Sinds 8 april is de Popcorn Time-app voor iOS beschikbaar. Deze is niet te downloaden in de App Store, maar via deze link. Vooralsnog heb je om de Popcorn Time-app op je iOS-apparaat te zetten een Windows-computer nodig, aangezien het installatieprogramma een .exe-bestand is. Binnenkort moet er ook een Mac-versie beschikbaar komen.

De iOS-versie van Popcorn Time kan geïnstalleerd worden via het programma ‘iOS installer‘, dat het team van Popcorn Time heeft gemaakt. Doorloop de stappen hieronder om de applicatie werkend te krijgen op je iPhone of iPad.

  1. Download de iOS installer op een Windows-pc of laptop;
  2. Sluit je iOS-apparaat aan op de computer met een usb-kabel;
  3. Volg de instructies om de app op het iOS-apparaat te downloaden;
  4. Om de app voor het eerst te openen, moet het toestel in vliegtuigmodus staan, vervolgens kun je die uitzetten en verbinding maken via wifi.

Let op: als je iOS 8.3 hebt gedownload en geïnstalleerd, werkt Popcorn Time mogelijk niet meer. Het is dan nodig om de app te verwijderen en opnieuw te installeren door bovenstaande stappen te doorlopen. Veel kijkplezier!

Disclaimer

Het gebruik van diensten als Popcorn Time is in Nederland illegaal, omdat je bij het streamen van films data zowel up- als downloadt. Houd daar rekening mee als je overweegt om de app te gaan gebruiken. Gebruik is op eigen risico.

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel