De beste Android-smartphones van 2019: onze top 5

De beste Android-smartphones van 2019: onze top 5

Er verschijnen elk jaar zoveel nieuwe smartphones, dat je door de bomen haast het bos niet meer ziet. Maar wat is nou de beste Android-smartphone van nu? Wij hebben onze vijf favorieten voor je verzameld.

Wat is de beste Android-smartphone?

  1. Samsung Galaxy S10
  2. Huawei P30 Pro
  3. Xiaomi Mi 9
  4. OnePlus 6T
  5. Samsung Galaxy S10e

1. Samsung Galaxy S10

samsung galaxy s10

De Samsung Galaxy S10 is het toptoestel van Samsung voor 2019. Vooral het grote 6,1 inch-scherm dat vrijwel de hele voorkant vult, springt in het oog. Enkel rechtsboven zit een klein gaatje voor de selfiecamera, verder vind je overal beeld. Bovendien is de S10 de eerste in de Galaxy S-reeks met drie camera's achterop, waaronder een telefoto- en groothoeklens. Ook heeft de S10 een indrukwekkende vingerafdrukscanner in het scherm zitten.

+ Het allerbeste scherm in een smartphone
+ Driedubbele camera met groothoeklens maakt altijd mooie foto's
+ Vlotte hardware laat alle apps soepel lopen

– Behoorlijk prijzig toestel

Meer lees je in de uitgebreide Samsung Galaxy S10 (Plus) review op zustersite Android Planet. Op Android Planet kun je tevens terecht voor de beste aanbiedingen voor een Samsung Galaxy S10 met abonnement.

2. Huawei P30 Pro

Is de camera voor jou het allerbelangrijkste, dan is de Huawei P30 Pro de Android-smartphone voor jou. Door een combinatie van slimme software en de beste hardware maakt deze P30 Pro de mooiste foto's voor een smartphone. Bovendien heeft de P30 Pro een 5x optische zoomlens achterop, waarmee je flink inzoomt zonder kwaliteitsverlies.

+ Drie hele goede camera's, met onder andere 5x optische zoom
+ Razendsnel opladen: na 30 minuten voor 70 procent vol
+ Vlotte chipset zorgt ervoor dat al je apps soepel lopen

– EMUI-interface van Huawei maakt veel aanpassingen aan Android

Bij onze collega's van Android Planet vind je een compleet overzicht met aanbiedingen voor een Huawei P30 Pro met abonnement. Of lees de uitgebreide P30 Pro review en ontdek meer features!

3. Xiaomi Mi 9

Dat een toptoestel niet duur hoeft te zijn, bewijst de Xiaomi Mi 9. Met een adviesprijs van 450 euro is het één van de meest betaalbare vlaggenschepen van het moment. De Mi 9 heeft wel een zeer vlotte Snapdragon 855-chip, drie camera's aan de achterzijde en een lekker groot scherm dat vrijwel de hele voorkant vult. Xiaomi is nieuw in Nederland, maar met zulke goede, betaalbare smartphones gaan ze hier ongetwijfeld populair worden.

+ Drie camera's achterop, met groothoeklens en zoomlens
+ Voorzien van zeer snelle Snapdragon 855-chipset en 6GB werkgeheugen
+ Veel goedkoper dan andere high-end smartphones

– MIUI-interface van Xiaomi maakt veel aanpassingen aan Android

Je kunt kiezen tussen een variant met 64 en 128GB, zowel los als met abonnement. Ga je voor een Xiaomi Mi 9 met abonnement, dan vind je de laagste prijzen bij onze vrienden van Android Planet. Of check de uitgebreide Xiaomi Mi 9 review.

4. OnePlus 6T

Ook de OnePlus 6T laat zien dat je voor een dubbeltje op de eerste rang kunt zitten. Deze 6T is een ongekend vlotte smartphone, maar kost honderden euro's minder dan veel concurrenten. Het toestel heeft een fraai design van glas, voorkantvullend scherm en hele snelle hardware.

De dubbele camera aan de achterkant presteert naar behoren en met 128GB is er standaard erg veel opslagruimte aanwezig. Verder is er een 3700 mAh-accu, die met de usb-c-poort en Fast Charge-functie erg snel oplaadt.

+ Snelheid staat centraal bij OnePlus: apps vliegen door het beeld
+ Vingerafdrukscanner zit in het scherm
+ Dubbele camera achterop: mooie foto's met dieptesensor

– OnePlus 7 verschijnt binnenkort al

Zie jij deze smartphone wel zitten? Bij onze collega's van Android Planet vind je de beste aanbiedingen voor een OnePlus 6T met abonnement. Of lees de OnePlus 6T review voor meer informatie.

5. Samsung Galaxy S10e

Is de Samsung Galaxy S10 wat te duur voor je, dan is er de Galaxy S10e als betaalbaar alternatief. Voor honderden euro's minder krijg je een smartphone met dezelfde vlotte chipset, een scherm van topkwaliteit en een dubbele camera achterop. De zoomlens van de Galaxy S10 ontbreekt, verder is dit toestel nagenoeg identiek aan zijn grote broer. Dat maakt hem aantrekkelijk voor koopjesjagers die toch het beste en nieuwste willen.

+ Veel goedkoper dan de Samsung Galaxy S10
+ Dubbele camera met groothoeklens maakt altijd mooie foto's
+ Groot scherm met kleine randen, dus toch compact

– Mist zoomlens van de Galaxy S10

Als dit de smartphone voor jou is, dan vind je bij Android Planet de beste aanbiedingen voor een Samsung Galaxy S10e met abonnement. Benieuwd hoe de camera bevalt of hoe klein het scherm eigenlijk is, dan is er de uitgebreide Samsung Galaxy S10e review.

Geschreven door Thomas Haenen

Techjournalist uit Nijmegen. Afgestudeerd als Amerikanist, maar duikt met enthousiasme in de wereld van smartphones en tablets. Kan je ook alles vertellen over literatuur en Theodore Roosevelt.

Bekijk profiel