De 4 beste gratis dating apps om aan een partner te komen

De 4 beste gratis dating apps om aan een partner te komen

Online daten is populairder dan ooit en wat is nu makkelijker om aan een partner te komen dan met je telefoon? Smartphone.nl licht de 4 beste dating apps uit.

1. Tinder

Tinder dating appDé dating app van dit moment is zonder twijfel Tinder. De app is razend populair in Nederland op zowel Android als de iPhone. Het idee achter Tinder is heel simpel: nadat je je hebt aangemeld, bijvoorbeeld met je Facebookprofiel, krijg je mogelijke matches te zien die afwijst middels een veeg naar links en kunt liken door naar rechts te vegen.

Je kunt zelf instellen of de mogelijk match zich in je buurt bevindt en welke leeftijd hij of zij (ongeveer) moet hebben. Keurt de persoon die jij hebt geliked jou ook goed, dan start een chatgesprek en kun je eventueel gegevens uitwisselen. Op die manier is het mogelijk om op een laagdrempelige manier met mannen, vrouwen of beide in contact te komen. Niet zo gek dus dat Tinder inmiddels al ruim over de 1 miljoen downloads is gegaan.

Download Tinder voor iPhone (gratis) en Android (gratis)

2. Badoo

Badoo dating appBadoo is een oude bekende als het om dating apps gaat. Met dit sociale netwerk is het ook mogelijk om nieuwe mensen te leren kennen, al was het maar omdat er momenteel ruim 180 miljoen mannen en vrouwen van Badoo gebruikmaken.

Badoo is vergelijkbaar met Tinder omdat je met deze app ook kunt flirten met personen bij jou in de buurt. Volgens de makers resulteren ongeveer de helft van de chats via Badoo in een ontmoeting in het echte leven. De service is gratis te gebruiken, maar als je jezelf wil uitlichten als begeerlijke single, moet je betalen.

Download Badoo voor iPhone (gratis) en Android (gratis)

3. MeetMe

MeetMe dating appMet de MeetMe-app die, net als de andere apps in dit overzicht beschikbaar is voor iOS en Android, vind je ook zowel mannen als vrouwen bij jou in de buurt. Het is mogelijk om de personen die je in MeetMe tegenkomt, te bewonderen en als die bewondering wederzijds is, worden jullie gematcht.

Je kunt daarnaast in een tijdslijn aangeven wat je aan het doen bent en commentaar geven op statusupdates van anderen. Zo'n 30 miljoen mensen maken gebruik van MeetMe, dus de kans dat jouw cupido er tussen zit, is aanwezig.

Download MeetMe voor iPhone (gratis) en Android (gratis)

4. Skout

Skout dating appNet als Badoo is Skout een populaire app om mensen te ontmoeten die zich in jouw buurt bevinden of juist op een heel andere plek. Met Skout kun je namelijk virtueel naar een andere plek reizen (tegen betaling) om daar te flirten met locals. In Skout is het zien en gezien worden en mogelijk om ‘buzz' te verspreiden over zaken die jouw bezighouden.

In principe is Skout gratis te gebruiken, al kun je door een in app-aankoop jezelf tijdelijk uitlichten bij andere gebruikers. De mogelijkheden om te chatten zijn in Skout iets uitgebreider: zo kun je tekstberichten, video's en geluidsfragmenten versturen. Skout deelt alleen je locatie- en persoonsgegevens als jij daar toestemming voor hebt gegeven.

Download Skout voor iPhone (gratis) en Android (gratis)

Foto: Thomas Leuthard

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel